Pakisztán értesülései szerint India katonai támadásra készül

.

Pakisztánnak "hitelt érdemlő" hírszerzési értesülése van arról, hogy India katonai támadásra készül ellene még ebben a hónapban - állította nyilatkozatában Sah Mahmúd Kuresi pakisztáni külügyminiszter.

A támadás április 16. és 20. között valószínű az információk szerint, erről értesítették az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagját - mondta Sah Mahmúd Kuresi a sajtónak Multan városában.

Pakisztán az állítólagos fenyegetettség miatt vasárnap bekérette az indiai diplomáciai képviselet helyettes vezetőjét, és óva intette bármiféle "ballépéstől" a szomszédos atomhatalmat.

A két ország között február 14-én hirtelen kiéleződött a feszültség, miután pakisztáni eredetű fegyveresek egy öngyilkos merényletben végeztek 40 indiai milicistával a mindkét fél által magának követelt Kasmírban. India válaszul február 27-én légitámadást intézett a milicisták vélt pakisztáni kiképző tábora ellen. A következő napon a pakisztáni légvédelem lelőtt egy indiai harci repülőgépet, és elfogta a pilótáját. Őt később szabadon engedték.

Kuresi külügyminiszter arról nem beszélt, hogy milyen bizonyítékok vannak a készülő indiai támadásról, és hogy miként sikerült megtudniuk az időzítését.

Az indiai külügyminisztérium vasárnap nem válaszolt a brit hírügynökség kommentálást kérő üzenetére.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.