Az afgán kormány támogatja az amerikai erők tűzszüneti tárgyalásait a tálibokkal

.
Fotó: AFP

Az afgán kormány támogatja az Egyesült Államok tűzszünetet célzó erőfeszítéseit a tálib felkelőkkel - jelentette ki az ország miniszterelnöke.

Abdulla Abdulla erről az AP amerikai hírügynökségnek beszélt egy jordániai gazdasági rendezvényen. Kijelentette, hogy az ország felét ellenőrző tálibok részt vehetnek a következő választásokon, és az államelnöki tisztséget is megpályázhatják, de csak akkor, ha lemondanak az erőszakról.

Az afgánok békét akarnak, de "nem akarnak olyan módon élni, ahogy azt a tálibok szeretnék"

- mondta a vallási szélsőségekre utalva.

Az afgán megbékélési tanács vasárnap bejelentette, hogy a hónap közepén küldöttséget meneszt Katarba, ahol a békéről fog tárgyalni a tálibokkal, ha beleegyeznek. A delegáció hivatalosan nem a kormányt fogja képviselni, mert azzal a tálibok elvből nem tárgyalnak.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.