Tudtad? A migránsok megszúrhatnak késsel, ha rosszul nézöl rá vagy nem adsz nekik cigit

Tudtad? A migránsok megszúrhatnak késsel, ha rosszul nézöl rá vagy nem adsz nekik cigit

A marketing egyik legfontosabb alapvetése a célcsoport helyes kiválasztása. Nincs ez másként a politikában is, a Fidesznek pedig tökéletesen sikerül, különösen, hogy van néhány olyan helyi politikusa, akik át is tudják ültetni ezt a gyakorlatba. 

Bár még csak most indul az EP-kampány, a Bács-Kiskun Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Horváth Szilárd egy hétvégi lakossági fórumon akkorát szakértett a bevándorlásról, hogy ahhoz képest Kontrát Károly, Georg Spöttle és Nógrádi György utóbbi években elvégzett fáradhatatlan és pótolhatatlan munkája maga a hazátlan migránssimogató brüsszelita bevándorláspártiság.

Szóval megkezdődött a kampány, így a mindenkori magyar politikai hatalom kedvenc választói rétegét is újra felfedezi a politika, ezért a fideszesített roma politikusok feladata az amúgy közép-európai értelemben vett kilátástalanságban tengődő cigányok szemét felnyitni, miszerint nekik a legnagyobb problémájuk a bevándorlás (különösen bájos ez olyan régiókban, ahonnan az elmúlt 50 évben csak menekültek az emberek).

Bár Hollik István vagy Németh Szilárd egybites kommunikációja is kellően agyzsibbasztó, Horváth Szilárdnak tovább sikerült egyszerűsítenie a faékegyszerűségű kommunikáción:

"Mi nekünk cigányoknak vannak kultúránk, hagyományaink, nyelvünk, kereszténységünk. Ezt a kultúrát, hagyományokat, kereszténységünket el akarják venni (idegen) hatalmak. Az unió. Be akarják engedni ide a hazánkba azokat az embereket (...) akikről már ti is hallottatok a televízióba', kimondom, a migránsokat. Ennek a migránsoknak a 90 százaléka terrorista"

- már a nyitás sem hétköznapi, ám itt még nem állunk meg, értelmezést is nyújt nekünk a biztonságpolitikai szakértővé váló politikus:

"A terroristák tudjátok hogy mit csinálnak"

- ám itt sokat sejtetően nyitva hagyja a kérdést, jó politikusként és rétorként engedi, hadd ülepedjen a hallgatóságban a megkapott információ, hagyja, hogy a derék szabadszállásiak maguk jöjjenek rá a megfejtésre.

A hatásszünet után azonban nagyot húz Horváth, bedobja a lényeget:

"Van nekünk egy miniszterelnökünk, aki ettől minket megvéd. A neve Orbán Viktor"

 

A taps és ováció azonban elmaradt, okát nem tudjuk, de biztosan lesz majd, aki kideríti. 

Horváth azonban nem csügged, szíven viseli szűkebb pátriája sorsát. 

"Senki sem szeretné, ha a családja félelemben menne el a boltba, vagy az iskolába a gyereke"

- mondja, de ezúttal meg is magyarázza, mitől is kell félnie egy szabadszállási cigányembernek, ha boltba megy, vagy az iskolába a gyerek:

"Ugyanis ezeknek a migránsoknak a kultúrája, törvénye megengedi, hogy ha mész vele szembe az utcán, és ha rosszul nézöl rá, vagy netán kér tőled egy cigarettát és nem adsz neki, hogy késsel vegyen elégtételt (...) Tehát megszúrhat késsel és az ő törvénye ezt nem bünteti, sőt, azt sem bünteti, hogy megerőszakolják a gyerekeinket, akár tízen"

Hogy a lelkiismeretük megnyugodjon

Horváth ezért arra kéri a hallgatóságot, hogy május 26-án - "hogy a lelkiismeretetek megnyugodjon, legalább három embert fogjatok meg - aki szavazóképes, és a Fidesz-KDNP neve mellé húzza be az X-et", mert mint mondta: ezzel nemcsak a Fidesznek segítenek, hanem a saját családjuknak is.

Persze derülhetünk a videón, mert valóban megmosolyogtató az a szorgalom és igyekezet, ahogyan az eleve 1.0-s központi ukázt próbálja átadni és még befogadhatóvá tenni a "rosszul nézel rá" és "kér egy cigit" fordulatokkal, ám az igazság az, hogy 

pontosan ettől működik zseniálisan a Fidesz kommunikációja. Pontosan azt hallja a falusi, mélyszegénységben élő cigány, vagy az idősödő magyar lakosság, amitől a legjobban tartanak: a félelmet.

Ne legyenek kétségeink: a következő hetekben sok száz ilyen fórum lesz, ahol a helyi fideszes cigány politikus szépen elmondja, jönnek a terroristák és megkéselnek az utcán, ha nem adsz nekik cigit.