A miskolci Fidesz sem kér a felzárkózó bérekből

A miskolci Fidesz sem kér a felzárkózó bérekből

Leszavazták a leszakadó országrészekben élők béremeléséről szóló jobbikos javaslatot.

Miskolc fideszes képviselői, Csöbör Katalin és Hubay György leszavazták a jobbikos Jakab Péter javaslatát, amely a leszakadó országrészekben élők, így többek között a miskolciak béremelését szolgálta volna, tájékoztatta a sajtót a borsodi megyeszékhelyen Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

A politikus emlékeztetett a KSH felmérésére, miszerint ma egy borsodi átlagosan 102 ezer forinttal kap kevesebbet ugyanazért a munkáért, mint egy fővárosi, aminek az az eredménye, hogy a megye lassan kiürül. 

"Csak Miskolcot 2010 óta 13 ezren hagyták el, ezt a folyamatot pedig csak érdemi béremeléssel lehet megállítani" 

- hívta fel a figyelmet a politikus. Az általa benyújtott javaslat a helyi vállalkozások támogatásával, a multikkal kötött stratégiai szerződések újratárgyalásával, emellett az állami cégeknél az egyenlő munkáért egyenlő bér elvének a bevezetésével ösztönözte volna a térségben élők béremelését.

A javaslatot az ellenzéki pártok mellett két fideszes képviselő is támogatta, a miskolci Csöbör Katalin és Hubay György azonban leszavazta, vagyis szerintük egy miskolci munkája nem ér annyit, mint egy fővárosié – közölte Jakab Péter. Szerinte a miskolciaknak május 26-án, az EP-választáson egyértelművé kell tenniük, hogy „Miskolcnak nyugati bérekre és nem keleti vendégmunkásokra van szüksége” – utalt a politikus arra, hogy a közeljövőben 3000, a hírek szerint török vendégmunkás fog érkezni Borsodba egy MOL-beruházáshoz.