Megfenyegették a tiltakozó budaörsi tanárokat

.
A budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola épülete

Hétfőn került nyilvánosságra az a levél, amelyet közel 300 budaörsi pedagógus írt alá. A levél szerint a pedagógusok és egyéb iskolai dolgozók bérének rendezését, illetve az oktatási átalakításokba való beleszólást követelnek, és azt állítják, hogy az előbbi témában a miniszterelnök megszegte korábbi ígéretét.

A tervek szerint a levelet szeretnék május elsején átadni a miniszterelnöknek, addig viszont szeretnének minél több támogató aláírást gyűjteni. A kezdeményezés terjesztése érdekében pénteken minden oktatási intézménybe elküldik a levelet.

Az elmúlt napokban több személy és szervezet támogatásáról biztosította őket, ám érkezett súlyos fenyegetés is, mint írják:

„Annak, hogy valós-e a fenyegetés, vagy őrülttel van dolgunk nem tisztünk eldönteni. Megfontoljuk azt, hogy tegyünk-e feljelentést… Ennek megpróbálunk utánajárni, ha sikerül megerősíteni, közöljük a valóban fenyegető hangnemű levél tartalmát.”

A kezdeményezést szervezők ezen kívül grafikonnal bizonyítják, hogy mit is értenek azon, hogy a kormány megszegte a korábbi, az iskolai dolgozók bérére vonatkozó ígéretét.

.

 

"Miniszterelnök úr, Ön ezt az ígéretét nem teljesítette" | Alfahír

273 pedagógus írt levelet Orbán Viktornak. Nem igazán kertelnek benne.

 

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát.
A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig.
A Magyar Közgazdasági Társaság a munkaerőpiaci helyzetről és kilátásokról rendezett konferenciát.