Úgy helyretették az ATV-ben a szocialista politikust, hogy még a szava is elakadt

Horváth Csaba
Horváth Csaba

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője ma reggel az ATV vendége volt, és igyekezett magyarázatot adni arra, hogy az MSZP Budapesten miért nem számol az ellenzéki szavazók 40 százalékának támogatásával, az az miért rúgták fel a megállapodást az LMP-vel, a Jobbikkal és Puzsér Róbert csapatával. A politikust láthatóan egyáltalán nem zavarta, hogyha az ő logikájuk szerint a Jobbikra azért nincs szükség, mert Budapesten - elvileg - gyengébb, mint az MSZP, akkor a Jobbiknak mi szüksége van vidéken a baloldali (törpe)pártokra.

Saját képviselő- és polgármesterjelöltek indításban gondolkodik a Jobbik-LMP-Puzsér szövetség

Miután a Molnár Zsolt-Karácsony Gergely páros, azaz az MSZP és szövetségesei Budapesten felrúgták az összellenzéki megállapodás feltételeit, a koordinációból kizárt centrumpártok is szervezni kezdték saját magukat. Az Alfahír értesülése szerint az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum szombati bejelentését követően a Jobbik az LMP és Puzsér csapata között felgyorsultak azok az egyeztetések, amelyek az új pólus kerületi szintű megteremtésére irányultak.

Horváth Csaba szerint egyébként is Tarlós István szavaznának a Jobbik-szimpatizánsok, ha nem lenne a jobbikos jelölt a 2019-es választási listán, amivel meg simán lábon lőtte az "1 ellenzéki vs. 1 fideszes jelölt" elvét.

A szocialista politikus egészen addig magabiztosan beszélt, amíg Bombera Krisztina szerkesztő-műsorvezető egy apró, ám igen jelentős megjegyzést tett, miszerint országosan az MSZP 8 százalékkal kevesebbet ért el, mint a Jobbik. Horváthot a tényekkel való szembenézés láthatóan megzavarta, egy grimasz után csak annyit tudott mondani:

"azt nem hiszem".

Április 8-án a Jobbik országos pártlistájára 1.090.751 választópolgár szavazott, ez pedig 19,81 százalékot jelentett. Ezzel szemben az MSZP-Párbeszéd listájára 681.454-en húzták be az ikszet, ami a szavazatok 12,37 százalékát jelenti. Ez 7,44 százalékos különbség. Jól van, nem egészen 8 százalék, de azért arra elég, hogy legalább gondolkodóba ejtse az MSZP-Párbeszéd-DK-Momentum négyest.

De érdemes megnézni a teljes beszélgetést - érdekes az MSZP fővárosi logikája:

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss