Családsegítő mentette meg az öt hónapos csecsemő életét Somogyban

Családon belüli erőszak terén ritkán olvasni sikersztoriról, hogy ennek hátterében mi áll, azt tavaly egy hosszabb interjú során fejtegettük:

Mit tennél, ha látnád, ahogy a párod lehajítja gyermeked a mélybe, majd utána veti magát? | Alfahír

Seres Barbara történetét talán az egész ország hallotta már. A nő hathónapos kisfiát, Ádámkát három éve az édesapja ledobta a negyedik emeletről, majd átugorva a korlátot utána vetette magát. Barbara abban a pillanatban fel sem tudta fogni, mi történt.

Most a Somogy megyei Ötvöskónyiban Köves Lilla családsegítőnek köszönhetően egy öt hónapos kisfiú és édesanyja is megmenekült a bántalmazó kapcsolatból. A szakember mikor észrevett egy zöld foltot a kisfiú szeme alatt megkérte az édesanyát, hogy vetkőztesse le a gyermeket. Ekkor látta, hogy a kisbaba jobb válla lóg és fájdalmasan sír, mikor megmozdítja.

„Szóltam az anyának, azonnal csomagolja össze a legszükségesebbeket, indulunk a kórházba. Az apa elém állt, hogy nem viszem őket sehova, de határozottan közöltem vele: ha nem akar nagyobb bajt magának, rögtön álljon el az utunkból”

– nyilatkozta Köves az Atádhírnek.

A csecsemőt a nagyatádi kórházból azonnal rohammentővel szállították Kaposvárra a megyei kórházba, ahol azt mondták, hogy ha a gyerek nem kerül be hozzájuk, nem élte volna túl a következő 24 órát.

A kisbabának szilánkosra tört a jobb felkarcsontja, nagymértékű alultápláltságtól szenvedett és homloklebeny-sérülése volt. A szociális munkatárs még az eset napján feljelentést tett a Nagyatádi Rendőrkapitányságon, ahol büntetőeljárást indítottak egy 40 éves férfi ellen kisgyermek veszélyeztetése, kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés miatt.

A 24.hu információi szerint a helyszínelés során még mindent tagadó apa részleges beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.