Szexért adott volna kölcsönt a fideszes polgármester?

Szexért adott volna kölcsönt a fideszes polgármester?

Helyszíni riport. 

"Kihasználta, majd megalázta a mélyszegénységben élő édesanyát egy alföldi falu polgármestere"

- legalábbis ezt nyilatkozta a Népszavának a sértett. A lapnak az édesanya azt mondta, hogy gyermeke gyógyszerére kért volna kölcsön pénzt, azonban a polgármester 15 ezer forintot ajánlott neki, ha a kocsmája mellékhelyiségében orálisan kielégít két férfit. Az édesanya arról beszélt, hogy eleget tett a feltételnek, azonban pénzt sem kapott és az aktust is felvették, majd kidobták a kocsmából.

Az Alfahír és az N1TV stábja a helyszínen, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaburán próbálta utolérni az érintetteket. A település határát jelző táblát elhagyva rengeteg, utcán szaladgáló gyermeket, lepusztult, helyenként romos állapotban levő házat láttunk, amelyeket a villanypóznákról lelógó, családtámogatási akciótervet hirdető "elefántfülek" figyeltek. Először abba kocsmába tértünk be, ahol az eset állítólag történt. Már a kamera láttán gyanakodva néztek ránk, épp ezért egy sokkal kevésbé kényes témával nyitottunk a békésen poharazgató helyiek felé, ez pedig a migráció volt.

"Így is sokan vagyunk már az országban, ide ne jöjjenek"

- mondta az egyik férfi, amikor az asztalra helyezett fideszes kampánykiadványokról kérdeztük. A propaganda ide is eljutott, a beszélgetés során felváltva ismétlődtek a köztévén sulykolt álhírekben megfogalmazott állítások. Az viszont már nem jutott el a helyiekhez, hogy a 40 kilométerre levő Tiszaújvárosban háromezer ukrán, török és indiai migránsnak építenek szállást, hogy aztán a Mol gyárán dolgozzanak.

"Innen senkit nem hívtak Tiszaújvárosba, de van itt munka. A fiam Szombathelyre jár dolgozni. Vannak, akik Jászberénybe járnak, napi kilencezret keresnek. A közmunkára nem lehet alapozni, mert az kevés."

Ugyan a helyiek szerint a fiatalok közül sokan a szülőknél laknak a gyermekeikkel, házakból a korábbinál többet vásárolnak, drágábban. A kormány által bevezetett Családi Otthonteremtési Kedvezmény felnyomta az árakat, amelyek már a négy gyermek után igényelhető, maximális összeghez igazodnak.

- Felvásároltak mindet CSOK-ra. Rengeteg házat megvettek már. Kész lakást vesznek. 2 millió 750, mást nem tudnak.

- Mennyibe kerül itt egy ház?

- Annyiba, mint a CSOK, mást nem tud még adni mellé.

Ezután tértünk rá a polgármester és a lány esetére, de ezzel kapcsolatban már nem voltak bőbeszédűek. Azt mondták, hogy Nagy Imre jó ember, aki nem tenne ilyet. Szerintük falubéli riválisa tesz neki keresztbe már öt évvel ezelőtti megválasztása óta. Azt nem mondták el, hogy hol találjuk a lányt, aki az állítólagos esetről beszélt a Népszavának. Azt viszont megtudtuk, hogy a kormánypárti településvezető a szomszéd házban lakik, azonban az ingatlan előtt parkoló autó ellenére nem találtuk otthon.

Nagy Imre a párszáz méterre levő polgármesteri hivatalban sem volt bent. Az egyik ott dolgozó szerint épp azelőtt ment el, hogy megérkeztünk. Visszatértünk a kocsma melletti házához, de a kint parkoló Mercedes már nem állt ott.

A falu másik, szegénysoron található italmérésében ugyan beszédesebbek voltak, csak annyit tudtunk meg, hogy az érintett lány a központban lakik. Az egyik férfi azt állította, hogy Nagy Imre nagybátyja, mégis lesújtó véleménnyel volt munkásságáról és az egész botrányról. Úgy fogalmazott: "ott baszik, ahol akar."

Szerettük volna megkérdezni az esetről a polgármester riválisának tartott egykori településvezetőt, akiről a helyiek közül többen állították, hogy ő áll a botrány mögött, de ifjabb Farkas László stábunkra csukta az ajtót, amint megtudta, hogy milyen ügyben keressük.

A zavaros ügyben szinte semmilyen konkrétumot nem sikerült megtudni, és nemcsak az érintettek, hanem a helyiek is teljesen elzárkóztak arról, hogy az esetről beszéljenek. A nő a személyiségi jogai megsértése miatt tett feljelentést, amely alapján a járási ügyészség nyomozást rendelt el. Az egyik érintett telefonját már lefoglalta a rendőrség. A Fidesz egyelőre nem reagált az esetre.

!(youtube-video://GgD5WgVkVeA)