Verstappen: nem baj, én is el fogom baszni az időmérőjüket

Verstappen: nem baj, én is el fogom baszni az időmérőjüket

A Kínai Nagydíj mai kvalifikációján a pilóták gyakorlatilag az utolsó pillanatokra hagyták a döntő gyorsköröket, a két Mercedes viszonylag lassan haladt elől, őket követték a többiek, de az már a hosszú egyenesben érezhető volt, a leghátsók nem biztos, hogy átszelik a rajt-cél vonalat az idő letelte előtt, különösen úgy, hogy megfelelő távolságot is próbáltak hagyni egymás között.

Vettel úgy döntött - ahogy Bahreinben is - hogy a saját kezébe veszi a szituációt és a jobbos visszafordítóban megelőzte Verstappent, aki emiatt visszavett, egy Renault is elment mellette és végül fel sem ért a gyorskörre. Azt érdemes tudni, hogy a pilóták között érvényben van egy íratlan szabály az ilyen esetekre, mely szerint ebben a szituációban nem előzik meg a másikat.

Verstappen nem volt boldog:

"Én is megelőzhettem volna az előttem haladó Ferrarit, de pont ez az, amit nem szoktunk tenni az időmérő edzésen. Nem vagyok boldog a történtek miatt, de lesz ez még fordítva is, amikor másokra nézve jöhet ki rosszul ez a dolog."

Majd hozzátette:

"Nem baj, innentől én is el fogom baszni az időmérőjüket."

Vettel is reagált a sztorira:

„Amikor a csapat közölte, hogy tíz másodpercem maradt a célvonal átszelésére és az újabb kör megkezdésére, muszáj volt kitalálnom valamit. Nem tudom, hogy a többieknek szóltak-e, de ha mindenki más ugyanúgy felgyorsított volna, mint én, akkor mindannyian megcsináltuk volna. Én fontosabbnak éreztem megcsinálni a mért kört. Szerintem mások nem voltak tisztában a helyzettel."

Figyelembe véve a versenyszellemet, ez egy roppant kemény dilemma: tartsd be a csak szóban létező szabályt és nézd végig, ahogy elbukod a lehetőséget arra, hogy javíts a pozíciódon vagy rúgd fel az egyezséget, a saját érdekeidet szem előtt tartva, felvállalva, hogy utána néhányan unfair pilótának fognak tartani?

Frissítés:

Verstappen a mérnökeivel történt egyeztetés után már meglehetősen máshogy vázolta a sztorit:

„A mérnököm túl későn figyelmeztetett. Nem tudtam, hogy ennyire necces a helyzet. Azt gondoltam, még van húsz-harminc másodpercünk. Ha tudtam volna, én is előztem volna”

Bottas legyőzte Hamiltont a kínai időmérőn | Alfahír

A Toro Rosso pilótája, Alexander Albon nem vett részt az időmérőn, miután a harmadik szabadedzésen csúnyán összetörte az autót az utolsó kanyarban: