Szél Bernadett is támogatja a diákok tüntetését

.

A független országgyűlési képviselő, Szél Bernadett támogatásáról biztosította a Független Diákparlamentet. A szervezet április 26-án tüntetést tart a Kossuth téren, a hazai oktatás állapota és a kötelező nyelvvizsga ellen.

A képviselőnő saját facebook-oldalán közzétett posztjában úgy fogalmazott:

Támogatom a Független Diákparlament követeléseit — rengeteg diákot szorítana ki a felsőoktatásból, ha a Fidesz-kormány érdemi előkészítés nélkül bevezetné a továbbtanuláshoz kötelező nyelvvizsgát, ráadásul pont azok a diákok kerülnének hátrányos helyzetbe, akiknek eleve nehezebbek a mostani körülményei. Ez így nagyon nem fair.

Mint ismert, 2020-tól a kormány kötelezővé tenné a felsőoktatásba való jelentkezéshez a nyelvvizsgát. Az üggyel kapcsolatban a Jobbik Ifjúsági Tagozata még petíciót is indított, amelyet azóta több tízezren aláírtak.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Farkas Gergely korábban úgy nyilatkozott, hogy

a jobbik anyagi diszkriminációnak tartja a rendelkezést, mivel sok család nem engedheti meg magának, hogy külön órákra járassák a gyerekeiket vagy nyelvtanfolyamokra járjanak. Innentől kezdve pedig előnybe kerülhetnek azok a diákok, akik megengedhetik maguknak a költségesebb megoldásokat.

A KSH adatai szerint a felsőoktatásba felvettek 55%-a nem rendelkezett középfokú nyelvvizsgával, így akár a jelentkezők fele is kiszorulhat jövőre. Emiatt aggódik a Független Diákparlament is, hiszen a rendelet főleg a szegényebb rétegeket érintené.

A szervezet részéről Sipos Ferenc Norbert lapunknak korábban elmondta, hogy

amióta bejelentették ezt a rendeletet, azóta nem történt nagy változás a középiskolai nyelvoktatásban, igazából nem szüntették meg a tanárhiányt, ami főleg a nyelvtanárokat érinti.

Az oktatás állapota miatt tüntetnek a diákok | Alfahír

Egy év után ismét az utcára hívja az embereket a Független Diákparlament. A szervezet április 26-án demonstrációt szervez a Kossuth térre. Tavaly az országgyűlési választás előtt a Független Diákparlament még miniszterelnök-jelölti vitát is szervezett az oktatás helyzetével kapcsolatban, amelyből - szokásához híven - csak a miniszterelnök maradt ki.

 

sss
2020. február 28. | 06:58
.
sss
2020. február 28. | 06:42
.
sss
2020. február 28. | 06:58
.
sss
2020. február 28. | 06:42
.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss