Orbánhoz érkezik Budapestre egyeztetni Salvini

Orbán és Salvini
Koszticsák Szilárd/MTI

A kormánypárti Magyar Nemzet azt írja, hogy május 2-án Budapestre érkezik Matteo Salvini, a belügyminiszteri posztot is betöltő olasz miniszterelnök-helyettes, hogy még az EP-választás előtt egyeztessen Orbán Viktor miniszterelnökkel a lehetséges együttműködésről az újonnan megalakuló Európai Parlamentben.

A lap emlékeztet rá, hogy Salvini április 8-án Milánóban jelentette be: új és folyamatosan bővülő európai politikai család született, a Népek és Nemzetek Európai Szövetsége, amelyhez többek között az Osztrák Szabadságpárt, a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés, a német AfD, a Finnek pártja és a Dán Néppárt is csatlakozott.

Matteo Salvini tavaly augusztusban fogadta Milánóban Orbán Viktort, a találkozóról az olasz politikus akkor azt mondta, hogy az egy folyamatot indít el egy új Európa megteremtése érdekében – írja a Magyar Nemzet.

Arról már korábban is voltak teóriák, illetve jóval konkrétabb sajtóhírek is, hogy ha Fidesz útjai szétválnak az Európai Néppárttal, akkor Orbán Viktor olasz barátja táborába vezetheti pártját.

Salvini várja Orbánt az alakuló populista pártcsaládba

Matteo Salvini még márciusban jelentette be, hogy létrehozzák a jobboldali populista pártok szövetségét, ez hamarosan meg is alakulhat. A Die Presse azt írja, hogy az Európai Népek és Nemzetek Szövetségének alakuló ülése április 8-án lesz, a helyszín Milánó. "Józan ésszel Európáért" - ez a létrejövő AEPN mottója.


 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.