Heteken belül jönnek a falusi csok részletei, közben a rendessel nem lehet lakáshoz jutni, ha nincs fűtés a spájzban

falusi csok

Már csak egy-két hetet kell várnunk a július elsején induló falusi csok részletszabályaira – nyilatkozta az Origóban szombaton megjelent interjújában Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa

Elmondta, a cél a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni a falusi családi otthonteremtési programot (csok), ugyanakkor kizárni a visszaéléseket. A kormánybiztos által említett becslések szerint a falusi csokkal 100 milliárd forint is kerülhet a kedvezményezett családokhoz.

Reméljük, hogy a szabályozásban nem lesznek olyan teljesen érthetetlen kizáró indokok, mint a csok-ban, ahol nem lehet igényelni a támogatást akkor, ha a fürdőszobában vagy a spájzban nincs állandó jelleggel beszerelt, beépített, épületszerkezethez rögzített, és közvetlen hálózati bekötéssel vagy hálózati aljzatba csatlakozással rendelkező fűtőtest.

Ahogy arra a 24.hu rámutatott alapból kiesnek a támogatásból azok az ingatlanok, ahol

  • több lakást érintő, központos fűtési rendszerrel (házközponti fűtés/távfűtés/tömbfűtés) rendelkező lakásoknál a fűtési módból következően a teljes lakás fűthetősége nem teljesül, vagy
  • ha a fűtési rendszer kizárólag egy lakás (lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) fűtését szolgálja, akkor a kiépített fűtési rendszertől függetlenül a nappaliban, hálószoban/szobában/szobákban, étkezőben, fürdőszobában nincs közvetlen hőleadó fűtőberendezés.
Ha van fűthető szoba, de nem mindegyik szoba fűtött, akkor a hasznos alapterületbe kizárólag a fűtött szobák alapterülete számítható be.

Így lehet, hogy egy 42 négyzetméteres lakásra nem kapták meg az egy gyermek után járó csokot, mert a fűtőtest nélküli fürdőszoba és spájz területe nélkül a lakás területe nem érte el a 40 négyzetméteres feltételt. Viszont olyan helyiségeknél, amelyeknél több helyiségfunkció (pl. nappali-étkező) egy légtérben valósul meg, a közvetlen hőleadó fűtőberendezés követelményének eleget tesz ha a fűtést a megfelelően méretezett hőleadó, és a közös légtéren belüli légáramlás megoldja.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
1
sss
2019. december 11. | 11:43
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.