Az FSZB segítségével tiltaná be egy olajvállalat Oroszországban a Reuterst

rosneft

Az orosz Rosznyefty állami olajipari vállalat „félrevezető információk, pletykák” módszeres terjesztésével vádolta meg a Reuters hírügynökséget, miután az pénteken dokumentumokkal is megerősített forrásokra hivatkozva tudósított arról, hogy Venezuela a Rosznyefty közreműködésével kerüli meg az országot sújtó amerikai szankciókat.

A 444.hu szúrta ki, hogy az orosz olajipai vállalat közleményt adott ki , amiben azt írják, hogy

„a rendvédelmi szervekhez kell forduljunk annak érdekében, hogy előzzék meg ennek az ál-hírügynökségnek a törvénytelen ténykedését Oroszországban."

Az ugyanis szerintük árt az orosz gazdaságnak, a vállalatoknak és az államnak. A Vedomosztyi gazdasági napilap értesülései szerint a Rosznyefty az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, vagyis az FSZB segítségét kéri a Reuters elleni fellépésben.

Ezért vannak orosz katonák Venezuelában Lavrov szerint

Szergej Lavrov a Rosszija 1 televíziónak adott nyilatkozatában beszélt az orosz kontingensről, amely tovább fokozta az amúgy is feszült venezuelai helyzetet. Az orosz diplomácia vezetője az MTI beszámolója alapján úgy fogalmazott: "Nagyjából ugyanolyan módon, de udvariasabb formában válaszoltunk arra a telefonhívásra, amelyet Michael Pompeo amerikai külügyminisztertől kaptam".

 

sss
2019. Augusztus 23. | 20:45
.
sss
2019. Augusztus 23. | 20:45
.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss