Az osztrák kormány megszüntetné az internetes anonimitást

social media
PxHere

Magyarországon is gyakori jelenség, hogy például Facebookon valaki kamuprofilos hozzászólásokkal terheli a közösséget, ez viszont nem hungarikum, az osztrák kormány már arra a szintre jutott, hogy 2020-ban életbe léptetné azt a törvénytervezetet, amivel megszüntetnék az ilyen eseteket.

Eszerint a minimum 100 ezer regisztrált felhasználóval bíró, éves szinten 500 ezer eurónál több bevételt termelő oldalakra vonatkozna a törvény, melynek célja, hogy az ilyen felületeken csak teljes névvel és címmel lehessen hozzászólni.

Ez nem azt jelenti, hogy tilos lenne Cukikahh Hencsyy névvel regisztrálni, de a későbbi azonosítás miatt (ha például törvénysértő bejegyzést tesz közzé stb.) a felhasználónak meg kellene adnia a teljes nevét és lakcímét. 

A tervezet életbe lépéséhez az Európai Unió jóváhagyása is szükséges. Azokat a közösségi platform szolgáltatókat, amelyek nem tartják tiszteletben a törvényt, 500 ezer euróra büntetnék, a következő alkalommal duplájára ugrana ez a tétel, de az orvosolni kívánt probléma nyilván a Facebookot sújtja leginkább, őket pedig bármilyen nemzeti jogkör alá vonni általában nem sikersztori.

Azt sem érdemes elfelejteni, hogy ezzel egy új problémát is megnyitnának: a nevek és címek megszerzése sokaknak értékes lehet, így nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hackelési szempontokat sem.

(Engadget)

sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.
Már a NATO is foglalkozik az embargókat kijátszó szervezett bűnözői körökkel.
Galbács Mihály kitálalt a gyulai városvezetés mutyijairól.