Kizártak két pártot az EP-választásról

.

Összesen kilenc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a május 26-i európai parlamenti választásra, vagyis ennyi lista fog szerepelni majd a szavazólapon.

Az NVB csütörtöki ülésén nyilvántartásba vette a Magyar Munkáspárt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listáját, mert a bejelentések megfeleltek a törvényben támasztott követelményeknek. Már korábban nyilvántartásba vette az NVB a Jobbik, a Fidesz-KDNP, a Momentum Mozgalom, a Mi Hazánk Mozgalom, az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK listáját, így összesen kilenc lista szerepel majd a szavazólapon.

Nem volt meg a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlása

az Egységes Magyar Nemzeti Néppártnak és a Tea Párt Magyarországnak,

így ezen listák nyilvántartásba vételét az NVB visszautasította.

Az Egységes Magyar Nemzeti Néppártnak a leadott 2901 íven 17 167 érvényes ajánlása volt, a Tea Párt Magyarország pedig mindössze 254 ajánlást tartalmazó ívet adott le, ezeken összesen legfeljebb 2032 érvényes ajánlást lehetett volna leadni.

Az NVB kedden kisorsolta a listák szavazólapi sorrendjét is:

1. MSZP-Párbeszéd, 2. Magyar Kétfarkú Kutya Párt, 3. Jobbik Magyarországért Mozgalom, 4. Fidesz-KDNP, 5. Momentum Mozgalom, 6. Demokratikus Koalíció, 7. Mi Hazánk Mozgalom, 8. Magyar Munkáspárt, 9. Lehet Más a Politika.

Az EP-n induló egyik legviccesebb alakulat a Tea Párt | Alfahír

2019. február 7-én alakult, de húszezernél több aláírást adott le a Tea Párt, így - ha a választási iroda hitelesnek találja azokat - indulhat az EP-választáson. A szervezet központja a Békés megyei Kevermesre van bejelentve, a Bajcsy-Zsilinszky utca 4. szám viszont olyan eldugott hely, hogy

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss