A 888-at és a Lokált kiadó cég vezetője azt mondta a hazugságokról, hogy két és fél milliárd forint árbevétel mellett ki tudnak fizetni évi 10 millió perköltséget

A 888-at és a Lokált kiadó cég vezetője azt mondta a hazugságokról, hogy két és fél milliárd forint árbevétel mellett ki tudnak fizetni évi 10 millió perköltséget

Keresztesi Péter a Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója, ők adják ki például a 888-at és a Lokált, ezek a kiadványok gyakran foglalkoznak a Jobbikkal és hasonló intenzitással állítanak a pártról és annak vezetőiről valótlanságokat, amikből általában bírósági ügy lesz.

Az egyik ilyen esetben Schön Péter, a Jobbik volt gazdasági igazgatója indított személyiségi jogi pert a Modern Media Group ellen - például a Lokál arra utalt, hogy Schön korrupciós pénzt kapott Simicska Lajostól, azóta már meg is jelent a helyreigazítás.

Tanúként beidézték Keresztesi Pétert, aki így beszélt a hasonló esetekről:

„A sajtókiadással együtt jár, hogy ilyen esetleges hibák felmerülnek, és a működéssel együtt járó költség az, amely a sajtó-helyreigazítási kötelezettségnek a vonzata. Az etikai szabályok természetesen léteznek, ezek betartása a szerkesztőségek feladata. (...) Két és fél milliárd forint árbevétel mellett ki tudjuk ugyanis fizetni ezt az évi 10 millió forintos perköltséget.”

77,8 százalékos a Fidesz médiabirodalmának túlsúlya a közéleti szegmensben | Alfahír

A Mérték Médiaelemző Műhely kutatása szerint a teljes Fidesz-közeli médiabirodalom, a közszolgálati csatornákkal együtt a hír- és közéleti szegmens 77,8 százalékát teszi ki - írja az Átlátszó. Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a koncentráció mérésére sokféle módszertan létezik és nincs konszenzus arról, hogy melyik a legjobb.

(444