Lemondott a merényletek miatt a Srí Lanka-i védelmi minisztérium államtitkára

Lemondott csütörtökön a védelmi minisztérium első számú vezetője, a tárca államtitkára a húsvétvasárnapi véres Srí Lanka-i merényletek miatt.  Lemondását  maga Hemasziri Fernando közölte a Reuters hírügynökséggel. 

A 359 halálos áldozatot követelő merényletsorozatért felelősséget vállalva, Fernando benyújtotta lemondását a védelmi minisztérium tisztségét is betöltő Maithripala Sziriszena államfőnek.

Ranil Wickremeszingh miniszterelnök az AP amerikai hírügynökségnek adott interjúban elmondta, hogy csütörtökön őrizetbe vettek egy kétgyerekes családapát, aki a gyanú szerint a fiait segítette a merényletek elkövetésében.

A rendőrség körözést adott ki három nő és egy férfi ellen a merényletekben való bűnrészesség miatt, amelyek elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. 

Srí Lanka: a támadás előtt megvoltak a terroristák nevei és a potenciális célpontok is, de nem tettek semmit a hatóságok | Alfahír

A legfrissebb hírek szerint már 310 halálos áldozata van a Srí Lanka-i öngyilkos támadássorozatnak, ezzel párhuzamosan a hatóságok felelősségével is egyre többen foglalkoznak. Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a helyi szervek értesülhettek a veszélyről, de nem tettek semmit. A CNN újabb információkhoz jutott a korábbi jelzésekről.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss