A Fidesz-MSZP többség ismét kibabrált Karácsony Gergellyel

A Fidesz-MSZP többség ismét kibabrált Karácsony Gergellyel

A baloldali főpolgármester-jelölt csúcsra ért.

A baloldali főpolgármester-jelölt csúcsra ért.

A másfél héttel ezelőtti, kudarcba fulladt képviselő-testületi ülés után a zuglói képviselőknek ma sem sikerült szavazniuk Karácsony Gergely polgármester javaslatáról, amely önkormányzati kézbe venné a zuglói parkolásüzemeltetést - írja a Mérce.hu.

Mint ismert, Karácsony azt javasolta, hogy július 10-től, a jelenlegi parkolásüzemeltetési szerződés lejárta után az önkormányzat ne szervezze ki a parkolási rendszer működtetését egy cégnek, hanem saját maga lássa el ezt a feladatot.

A portál tudósítása szerint a helyi Fidesz-frakció vizsgálóbizottságot állított volna fel a parkolási ügyek kivizsgálására, az egyik helyi szocialisat pedig  a Világbank és az Európai Bizottság elnökét, illetve az ENSZ főtitkárát delegálta volna a testületbe.

A javaslatot végül nem fogadta el a testület.

Karácsony előterjesztése harmadik napirendi pontként szerepelt, a rövid vita során a képviselők azt kifogásolták, hogy a polgármesternek kész tervekkel és költségvetési előrejelzésekkel (például, hogy mennyibe kerülne az új koncepció, mennyit lehetne spórolni a jelenlegi rendszerhez képest) kellett volna készülnie, nem csak egy szándéknyilatkozatot hoznia a parkolási rendszer működtetésének kézbevételéről.

A testület végül 15 fideszes és MSZP-s képviselő szavazattöbbséggel úgy döntött, harminc nappal halasszák el a döntést.

Magyarul: újra nem történt semmilyen érdemi lépés a zuglói parkolási ügyben.

Mint ismert, Zuglóban két évvel ezelőtt egy Fidesz-közeli cégnek szervezték ki a kerület fizetős parkolóinak üzemeltetését. A baloldali főpolgármester-jelölt erre azt mondta, hogy a döntés egy Fidesz-MSZP háttéralku része, ezen ő polgármesterként pedig nem tud változtatni. A kritikusok szerint ugyanakkor csupán annyi lett volna a dolga, hogy megvétózza a döntést.