Gyöngyösi a patkányozásról: „Mindig lehet(ne) korrigálni, elnézést kérni és vállalni a felelősséget”

Gyöngyösi a patkányozásról: „Mindig lehet(ne) korrigálni, elnézést kérni és vállalni a felelősséget”

Nem kell ahhoz megátalkodott gonosztevőnek lenni, hogy valaki hibát kövessen el.

Facebook-bejegyzésben fejtette ki álláspontját Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese az MSZP-s Bangóné hírhedtté vált „patkányozásáról”. A konzervatív politikus szerint „aki közéleti szerepet vállal, az emberek millióiért vállal felelősséget. Tetteivel és szavaival pedig, mint a közösség egyik vezetője, legyen pozíciója akár szimbolikus, akár gyakorlati, akarva-akaratlanul is példát állít a társadalom elé”.

Gyöngyösi úgy véli,

nem kell ahhoz megátalkodott gonosztevőnek lenni, hogy valaki hibát kövessen el.

És a jobbikos politikus leszögezi, Bangóné hibázott. Mint írja, az sem szerencsés, ha politikusok címkézik egymást, de

a szavazópolgár nem politikai szereplő és nem kell vállalnia a politikai élet nehézségét. A döntéséért pedig nem szidalmazni kell őt, hanem megpróbálni meggyőzni.

Gyöngyösi arra hív fel, hogy Pócs János kazánozós vagy Orbán Viktor elégtételes fenyegetésével ellentétben „legyünk többek”. Hozzáteszi, Bangóné esetében a hallgatás vagy a visszatámadás azt jelenti: ugyan, ez is bőven belefér még!

„Nem valami erkölcsi piedesztálról mondom ezt: nálunk, a Jobbikban is történtek hasonló esetek” – emlékeztet Gyöngyösi, majd közli, azoknak meg is lettek a következményei. „De utána mindig lehet(ne) korrigálni, elnézést kérni és vállalni a felelősséget” – írja. Emlékezetes, fideszes és baloldali politikusok és médiamunkások karöltve indítottak karaktergyilkos kampányt Gyöngyösi ellen egy 2012 végi rosszul megfogalmazott fél mondata után, Rogán Antal, a Fidesz akkori frakcióvezetője pedig egy színpadon tüntetett Mesterházy Attila MSZP-elnökkel, Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnökkel. Ám a jobbikos képviselő az akkori kijelentéséért már másnap közleményben és sajtótájékoztatón kért bocsánatot.