„Nincsen szükség kommunistákra Magyarországon!”

„Nincsen szükség kommunistákra Magyarországon!”

A jobboldali Identitás Generáció akcióba lépett, mert vörös posztókkal emlékeztek a Tanácsköztársaságra május elsején.

Jobboldali fiatalok emlékeztették a Tanácsköztársasággal szimpatizáló újbalos fiatalokat arra, hogy a kommunizmusnak nincs helye Magyarországon.

A kulturmarxisták a kommunista vörös terrort jelképező Tanácsköztársaságra emlékező rendezvényt szerveztek május elsejére a budapesti Gólya presszóba. Az eseményt előzetesen a Facebookon is meghirdették, a meghívóba pedig azt írták:

„100 éve a tanácsköztársaság ideje alatt ünnepelték az első szabad, államilag támogatott május 1-ét.”

Az érdeklődőket közös filmnézéssel és mozgalmi dalok éneklésével várták, de arra is buzdítottak a közösségi oldalon:

„Ha van fölösleges vörös drapériát, hozd magaddal, és becsomagoljuk a Gólyát, és amit érünk!”

A jobboldali Identitás Generáció ellenakcióval lépett fel a vörös terror zászlajának népszerűsítése és a Tanácsköztársaság iránt nosztalgiát érzők ellen.

„Az Identitás Generáció az áldozatokkal szembeni mérhetetlen tisztességtelenséget nem hagyhatta szó nélkül, ennek jeleként egy zsák meszet vittünk a vörös terrort ünneplő fiatal kommunistáknak, »segítve« a kommunizmus rendes működését, a kocsmai okoskodástól a polgárság meszesgödrökbe lövéséig vezető úton. Emellett két vörös zászlót is letéptünk, mert Budapest nem öltözhet megint vörös rongyokba!”

- adta hírül a jobboldali szervezet, ami egy videót is közzétett az akciójukról. Ezen az látszik, hogy hangosbemondóval látogatták meg a Gólyát, amiről leszedték a vörös drapériákat, illetve az újbalos fiatalokkal közölték: „nincs rátok szükség”, „nincsen szükség kommunistákra Magyarországon”,

„ahogy náciknak sincs helye, úgy kommunistáknak sincs helye”.