Gyöngyösi: Kurz kancellár terveit támogatnunk kell

A Jobbik elnökhelyettese és EP-listavezetője szerint a magyaroknak támogatnia kell Sebastian Kurz osztrák kancellárt, mert jól érti a kontinens, illetve az Európai Unió problémáit és kihívásait, míg az Orbán-kormány egyre közelebb taszít egy diktatórikus berendezkedéshez. Gyöngyösi Márton a kedd délután megjelent Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy az osztrák kancellár fontos figyelmeztetést intézett Orbán Viktor számára, a Fidesz pedig „egyértelműen bevándorláspártivá vált”.

Múlt héten több osztrák lapban is interjú jelent meg Sebastian Kurz kancellárral, aki többek között kijelentette: az új kihívások miatt korszerűsíteni kellene a lisszaboni szerződést.

„Új uniós szerződésre van szükség, mert a jelenlegi elavult”

- fogalmazott az osztrák kancellár. Azzal érvelt, hogy a jelenlegi szerződés óta történt egy adósságválság, egy euróválság, egy migrációs válság, egy klímaválság, és a Brexit-káosz. Sebastian Kurz szerint az Európai Uniónak a jövőben olyan jelentős kérdésekre kellene helyeznie a hangsúlyt, mint a kül- és biztonságpolitika. Ugyanakkor hangsúlyozta: nem lesz uniós hadsereg, mert az országok nem lesznek hajlandók átengedni a döntést Brüsszelnek arról, hogy saját katonáikat konfliktusövezetekbe küldjék. Rossz hír Orbán Viktor számára, hogy azt is leszögezte, az Európai Uniós továbbfejlesztésében nem tekinti partnernek a radikálisokat.

Keddi Facebook-bejegyzésében Gyöngyösi Márton azt írta: figyelemreméltó elképzelésekkel állt elő a múlt héten Sebastian Kurz osztrák kancellár, aki úgy tűnik, hogy jól érti kontinens és az Európai Unió problémáit, valamint kihívásait, legutóbbi nyilatkozatai szerint pedig támogatható és jó alternatívákat is meg tud fogalmazni.

„Nekünk, magyaroknak, akiket egy felelőtlenül hazudozó és tolvajló rezsim taszít egyre közelebb egy diktatórikus berendezkedéshez, különösen érdemes figyelni szavaira”

- írta Gyöngyösi Márton.

Bejegyzésében emlékeztetett rá, hogy a Jobbik már számos alkalommal szólalt fel a Lisszaboni szerződés hiányosságai és túlzásai ellen is, így ezt a felvetését az osztrák kancellárnak mindenképpen támogatni tudják.

A migrációra kitérve, Gyöngyösi Márton egyetértett Sebastian Kurzzal: megengedhetetlen, hogy egyes országok a belépő illegális migránsokat nem regisztrálják. A Jobbik EP-listavezetője úgy fogalmazott:

„Fontos figyelmeztetés ez Orbán Viktornak: a mára egyértelműen bevándorláspártivá vált Fideszt ugyanis a jelek szerint egyáltalán nem zavarja, hogy 2016-2017-ben (vagyis egy évvel az orbáni propaganda szerint az Európa migrációtól való megmentését szolgáló déli határzár megépülését követően), két év alatt 15 ezer regisztrálatlan migránst kaptak el az osztrák-magyar határon. Ezek az emberek gond nélkül jutottak át a magyar határkerítésen, és cselezték ki a magyar hatóságokat! Mit számít ez persze a magyar kormánynak, amely immár 86 ezer bevándorlót telepített be, és sorra építi a munkásszállókat az ukrán, mongol, vagy éppen bangladesi bevándorlóknak.”

Gyöngyösi Márton szerint az Orbán-rendszer immár az EU egyik legnagyobb vívmányától, a szabad határátlépéstől is megfosztja az embereket a saját hatalmáért, ezt viszont nem lehet megengedni, ezért támogatni kell Sebastian Kurz terveit

„a bevándorlást pártoló kormányok, köztük a Fidesz-kormány elleni fellépésre vonatkozóan”.

A teljes bejegyzést, amiben a bérek helyzetéről, az EU reformjáról és a jogállamiságról is szó esett, itt olvashatja:

„Kurz kancellár a szívünkből szólt, május 26-án pedig dönthetünk a tökfejek és a felelős politika között. Ne hagyjuk, hogy a Fidesz felelőtlen őrültségei miatt Magyarország a rossz oldalra kerüljön az EU-ban! A Jobbik a kiszámítható mindennapok és a megfontolt, józan politika pártján áll”

– írta bejegyzése végén Gyöngyösi Márton, majd azzal zárta, Sebastian Kurz kancellárnak azt üzente: a Jobbik képviselőire számíthat.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 19:11
Ismét elmaradt az ellenzéki áttörés Orosházán.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.