Egy nap alatt három tendert is nyert Mészáros Lőrinc cége

Alighanem új rekord született.

Miután múlt héten Mészáros Lőrinc informatikai cége nyerte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ IT-rendszerek központjainak korszerűsítésére kiírt pályázatát, május 8-án rögtön három közbeszerzést is nyert Magyarország vállalkozó géniusza.

Szerda délelőtt írta meg a Portfolio.hu, hogy a Mészáros érdekeltségébe tartozó 4iG két, összesen 688 millió forint értékű pályázatot nyert. 

Ez a nevetségesen alacsony összegecske azonban eltörpül az estihez képest: eszerint a szárnyaló cég több mint 2000 magyarországi iskolába szállíthat interaktív táblákat, miután a Klebelsberg Központ pályázatán a tőzsdei társaság tette a legkedvezőbb, nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatot - derül ki a cég MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését célzó program keretein belül, európai uniós támogatással megvalósuló projekt során a társaság 3005 interaktív tábla beszerzését és beüzemelését végzi, továbbá biztosítja a pedagógusok számára az eszközök kezeléséről és használatának módszertanáról távoktatásban megvalósuló képzést is a 2019/2020 tanév kezdetéig.
 
Kitértek arra: a köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését szolgáló programon belül indított nyílt közbeszerzési eljárást a Klebelsberg Központ, 3005 darab interaktív panel, 1400 darab fali konzol és 1605 darab hordozható állvány beszerzésére és helyszíni beüzemelésére. A 4iG Nyrt. nettó 4 milliárd 390,5 millió forintért vállalta a műszaki eszközök és kapcsolódó dokumentumaik, kiegészítőik 90 napon belül történő beszerzését, leszállítását, valamint helyszíni felszerelését, üzembe helyezését és átadását. 

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss