Orbán Viktor talált még 800 millió forintot a költségvetésben, ki is osztotta sportrendezvényekre

A tegnap megjelent Magyar Közlöny kormányhatározatai között szerepel, a kormány egyetért azzal, hogy a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezésére (versenysport támogatása jogcímen) az Eurohandball 2022 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság kapjon 299 915 557 forint költségvetési forrást.

Emlékezetes, a kapcsolódó projekt nemzetstratégiai szempontból kiemelt, és annyira siettek azzal, hogy a Kubatov Gábor (Fidesz) vezette FTC minél előbb kapjon egy új kézilabdacsarnokot, hogy majdnem kihagyták azt a vonatkozó törvényből (szerencsére Hende Csabának a bizottsági ülésen eszébe jutott...).

Orbán Viktor azzal is egyetértett, hogy a 2019-es Vívó Világbajnokság szervezésére is 200 000 000 forint többletforrást biztosítson a kormányzat.

És végül azzal is, hogy a balmazújvárosi kézilabdasport támogatásának keretében 300 000 000 forint többletforrást biztosítson a magyar költségforrást (az összeget a a „Kalmár Zoltán Általános Iskola Diáksportjáért” Egyesület kapja meg). Idetartozik, hogy Balmazújváros futballélete is kapott százmilliós támogatást Orbán Viktortól.