Csak rajtunk múlik, hogy milyen emberek képviselik Magyarországot Európában

Csak rajtunk múlik, hogy milyen emberek képviselik Magyarországot Európában

Flashmobot tartott csütörtök délután a Jobbik és a párt ifjúsági tagozata a Deák Ferenc téren. 1950. május 9-én Robert Schuman francia külügyminiszter tárta a világ elé nyilatkozatát, ahol az európai államok szorosabb szövetségét szorgalmazta. Ebben a nyilatkozatban rakta le a későbbi Európai Unió alapjait.

Az ellenzéki párt EP-képviselőjelöltje, Szalay Szabolcs a figyelemfelkeltő megmozduláson úgy fogalmazott, hogy a mai fiatalok számára meghatározó lehet a következő néhány év, hiszen nem mindegy, hogy esetleg olyan populista politikusok kerülnek hatalomra, akik csak zűrzavart és válságot akarnak teremteni, vagy olyanok, akik hűek azokhoz az értékekhez, amelyeket korábban Schuman is megfogalmazott, illetve sikeres és büszke Magyarországot szeretnének.

„Nekünk fiataloknak különösen fontos az előttünk álló EP-választás, ugyanis egy olyan Európában kell családot alapítanunk és otthont teremtenünk, amelynek most rakhatjuk le az alapjait, hiszen most változás előtt áll az Európai Unió.”

.


A Jobbik EP-listavezetője, Gyöngyösi Márton az Alfahírnek úgy nyilatkozott, hogy

most fog eldőlni, hogy milyen formát fog ölteni a jövőben az Európai unió.

Hozzátette, hogy nem az a fontos kérdés Brüsszel számára, hogy az Európai Egyesült Államok vagy az erősebb nemzetállamok jelentének-e a megoldást, mert Európa jövőjét az határozza majd meg, hogy milyen válaszokat fogunk adni a legfontosabb kihívásokra a közeljövőben.

Gyöngyösi szerint a legfontosabb kihívások közé tartozik a

migráció kérdése, a bérek felzárkóztatása és az európai őshonos nemzetiségek kollektív jogainak biztosítása.

A Jobbik politikusa szerint a kormány csak kommunikációjában védi meg az illegális migrációtól hazánkat, hiszen eközben közel 100 ezer bevándorlót telepített be az országba olyan helyekre, mint Kecskemét, Székesfehérvár, Tiszaújváros vagy éppen Hatvan. Ez is azt mutatja, hogy hiába húzták fel a határkerítést, mert ezzel szemben ma Magyarország egy átjáróház. Éppen ezért volna szükség határőrségre.

A bérek felzárkóztatását azért is jelölte meg fontos kihívásnak, mert ez pontosan az eredeti Európai Unió célkitűzéseihez tartozott. Egy erős Európára van szükség, ahol enyhülnek a szociális és gazdasági különbségek a nyugati és a keleti régió között.

A Jobbik képviselője leszögezte, hogy pártja programjának alapját képezi a határon túli magyarság autonómia törekvései, az európai példák és modellek mentén. Mivelhogy minden nemzetiségnek joga van Európában a saját anyanyelvéhez.

"Sorsdöntő választás lesz május 26-án" | Alfahír

Közös sajtótájékoztatót tartott a Jobbik és a Momentum a képviselői irodaház előtt. A két ellenzéki centrumpárt EP-listavezetői, Gyöngyösi Márton és Cseh Katalin az elmúlt hónapban 3 nagy európai városban (London, München és Bécs) is fórumot tartott az LMP-vel együtt.