Gyöngyösi: május 26-án arról döntünk, hogy Orbán kivezetheti-e az országot az Európai Unióból

Gyöngyösi: május 26-án arról döntünk, hogy Orbán kivezetheti-e az országot az Európai Unióból

Május 26-án arról döntünk, megengedjük-e Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarorszgot az Európai Unióból – mutatott rá Gyöngyösi Márton az RTL Klub RTL KLUB híradó #extravideó című műsorában. 

A Jobbik európai parlamenti listájának vezetője szerint a Fidesz egy bérrabszolgaságon alapuló féldiktatúrává akarja zülleszteni hazánkat. Gyöngyösi „valós, komoly problémának” nevezte a bevándorlást, amelyet meg kell állítani. 

"Mi ebben a kérdésben a kormánynál is radikálisabbak vagyunk, mert nem csak a határzárat támogatjuk, de visszaállítanánk a határőrséget is- szögezte le. 

"A KSH  adatai szerint Orbán Viktor 86 ezer migránst telepített be Magyarországra"

 - mutatott rá a politikus, hozzátéve: a bevándorlók egy része nemzetbiztonsági kockázatot jelent. 

Gyöngyösi a migrációnál is nagyobb problémaként tekint az elvándorlásra. A több százezer magyar külföldre költözését a Jobbik a bérunió programjával állítaná meg, amely az "egyenlő munkáért egyenlő bért" elvének érvényesítését uniós szintű célkitűzéssé, a kohéziós források elosztásának meghatározó szempontjává tenné.

A Jobbik az ország versenyképességének legfőbb akadályát a "fekete-afrikai szintű" korrupcióban látja. 

"Mi valódi keresztény pártként úgy gondoljuk, a lopás minden formája, így a korrupció ellen is küzdeni kell."

 - tette hozzá. Hangsúlyozta: ha ebben a harcban a Polt Péter vezette magyar ügyészség nem partner, akkor az Európai Ügyészséghez kell csatlakozni. Gyöngyösi szerint ez nem sértené hazánk szuverenitását, hiszen azt a célt szolgálná, hogy 

"az európai uniós pénzek a magyar emberekhez jussanak el, és ne Orbán Viktort és családi, haveri körét gazdagítsák"

Emlékeztetett: az Állami Számvevőszék az országgyűlési választások előtt 660 milliós, legutóbb pedig 260 milliós bírságot szabott ki a Jobbikra, hogy ellehetetlenítsék működésüket. A pártnak így az európai parlamenti és az önkormányzati választások kampányára is csak minimális pénze maradt. 

"De ezzel sem lehet elrettenteni minket. Van 13 ezer tagunk, ez 26 ezer láb. Ezeken a lábakon fogjuk kihordani ezt a két kampányt, és megmutatjuk, hogy igenis van alternatíva a Fidesszel szemben."

 - szögezte le Gyöngyösi Márton.