Az LMP-t és a Jobbikot nem igazán győzte meg Karácsony magyarázkodása a patkánymutyi ügyében

Az LMP-t és a Jobbikot nem igazán győzte meg Karácsony magyarázkodása a patkánymutyi ügyében

Az ATV tegnap írta meg, hogy Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának tagjaként annak idején megszavazta, hogy a budapesti patkányirtást negyvenhét éve kiemelkedő eredményességgel végző Bábolna Bio Kft helyett a rágcsálókkal soha korábban nem foglalkozó RNBH Konzorcium kapjon megbízást a patkánymentesítésre.

Az MSZP, a Párbeszéd és a DK parkolási mutyi ügyében a Fidesszel való összejátszással egyszer már lebukott főpolgármester-jelöltje vasárnap Facebook-bejegyzésében értetlenkedett, mondván nem tudja, "ez miért olyan nagy hír". Karácsony szerint ugyanis "a botrány abból származik, ami a közbeszerzés lezárása UTÁN történt", addig minden rendben volt.

Karácsony nem érti, "miért olyan nagy hír", hogy a patkánymutyiban a Fidesszel szavazott | Alfahír

Ha eddig nem, hát ma egészen biztosan eljött az ideje, hogy emlékdíjat alapítsunk a 2014-es budapesti önkormányzati választás legnagyobb káoszharcosának, Falus Ferencnek - az elisemrést pedig elsőként átnyújtsuk Karácsony Gergelynek. Az MSZP, a DK és a Párbeszéd polgármester-jelöltje zuglói polgármesterként tagja a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának. AZ ATV tegnap megírta:

 A politikus magyarázata nem igazán győzte meg sem az LMP-t, sem a Jobbikot. Ungár Péter szintén a közösségi oldalon reagált a hírre, leszögezve, hogy a súlyos közegészségügyi problémáért elsősorban Tarlós Istvánt terheli a felelősség, ám arra kéri "Karácsony Gergelyt és politikai közösségét", hogy "ne adjon ilyen magas labdákat a Fidesznek". Az LMP-s országgyűlési képviselő szerint

„Önmagában nem is Karácsony Gergely szavazati magatartásával lőtte azt az újabb öngólt, hanem hogy úgy kampányolt ebben az ügyben, hogy nem közölte a választópolgárokkal előre, hogy a jelöltjük hogyan szavazott ebben a kérdésben.”

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke a Facebookon azt írja "nehezen talál szavakat" Karácsony "utólagos magyarázkodását" olvasva. A jobbikos országgyűlési képviselő három forgatókönyvet vázol fel:

  1. "Zugló polgármestere nemcsak a parkolási maffiában, de számos más területen is összejátszik a Fidesszel. Ezt hívják korrupciónak.
  2. Zugló polgármestere nincs tisztában azzal, hogyan működik a NER, és rendre bizalmat szavaz gyanús előterjesztéseiknek. Ezt hívják naivitásnak
  3. Zugló polgármesterének fogalma sincs, hogy mikor miről szavaz, és hogy szavazatának mi lesz a következménye. Ezt hívják alkalmatlanságnak."

Nem tudom, hogy Budapest vezetésére egy korrupt, naiv vagy alkalmatlan jelölt jelenti-e a nagyobb rizikót. 

 - zárja bejegyzését Bencsik János.