A Fidesz-közeli reklámcég hagyta a Fideszt ingyen plakátolni, most az ellenzéket is hagynia kell

El Risitas

Érdekes eredményre jutott a Pest megyei Választási Bizottság (PMVB) abban az ügyben, ami a Fidesz-közeli milliárdos, Garancsi István érdekeltségébe tartozó ESMA Reklám Zrt. és a DK-párt között bontakozott ki.

Az elmúlt hetekben országszerte megjelentek a villanyoszlopokra drótokkal felfüggesztett fideszes párthirdetések, ezeket a helyeket viszont az ESMA-tól kellett volna a pártnak kérnie, mert ők is ELMÜ-től bérlik. Ehelyett a 24.hu szerint a kormánypártok hirdetései gerillamódon, engedély nélkül, ingyen kerültek fel az oszlopokra.

Mindez szabálytalan, ugyanakkor az ESMA nem szólt egy szót sem, pedig a szabálytalanul reklámozó pártokat plakátonként 150 ezer forintra lehet bírságolni.

Az eset akkor lett érdekesebb, amikor a Demokratikus Koalíció plakáthelyeket akart venni, de a cég elutasította őket. A Pest megyei Választási Bizottság kimondta, hogy a cég megsértette az esélyegyenlőség elvét, de Garancsiék azzal védekeztek, hogy a Fidesznek sem adtak el helyet, a plakátok illegálisan kerültek ki.

A választási bizottság ezért arra jutott, hogy ha a cég a Fidesz illegális plakátjait nem szedte le, hanem helyükön hagyta őket, akkor helyükön kell hagynia a többi párt gerillaplakátjait is, ha lesznek.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 08:48
Az előválasztáson az arra jogosultak csupán 4 százaléka vett részt.
A politológus otthagyja az elemzést és az oktatást is, hogy Brüsszelbe költözzön.