Megerősítették: a Corvin-negyedhez költözik az Országos Széchényi Könyvtár

Kilián laktanya
Google maps

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkárának részvételével tartottak sajtótájékoztatót kedden arról, hogyan újul megy az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) digitális adatbázisa.

A rendezvényen az államtitkár azt mondta, az egységes nemzeti névtérrel olyan internetes tudásbázis jön létre, amely okosabb, bővebb, pontosabb és megbízhatóbb, mint a Wikipédia.

Ami elsőre ennél is fontosabbnak tűnik az viszont az, hogy Tüske László, az OSZK főigazgatója megerősítette a korábbi sajtóinformációkat és elmondta, hogy az OSZK a Budavári Palota F épületéből a körúti Corvin-negyednél álló Kilián-laktanyában kialakított új könyvtárba költözik át, valamint folyamatban van egy archivális raktár tervezése is Piliscsabán.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.