A Závecz szerint 2 hét alatt megduplázódott a Jobbik támogatottsága

.

Megduplázódott a Jobbik támogatottsága az elmúlt 2 hétben - derül ki a Závecz Research méréséből. Míg május 2-án 6%-ot mutatott a cég mérése a Jobbik támogatottságával kapcsolatban, addigra mostanra ismét 12%-ot jelzett az ellenzéki pártnak. A Závecz kutatása szerint ismét a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt. 

A mostani közvélemény-kutatás egyik érdekessége, hogy a pártok összesített támogatottsága 101% (a biztos pártválasztók körében), de a múltkori kutatási eredményeik után, ezeken az apróságokon már fel sem akadunk.

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága a múlt havival azonos lett, 33 százalékos, a Jobbikot áprilisban 8 százalék támogatta, most 9 százalék. A Demokratikus Koalíció az elmúlt hónapban, 6-ról 7 százalékra növekedett. Az MSZP-nek tavaly szeptembertől 7 százalékos volt a tábora, áprilisban 8 százalékon állt, most ismét 7 százalékot ér el.

Ilyen, amikor manipulálnak a közvélemény-kutatásokkal

Napi jegyzet - „Egészen elképesztő különbségek vannak a Závecz Tibor által vezetett Závecz Research két reprezentatív közvélemény-kutatásában, amely az európai parlamenti választásokon induló pártok esélyeit is felmérte" - írta meg szombaton a Magyar Hang. Nem kéne engedni, hogy ez a hír a hétvége miatt elkallódjon.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 53 százalékos, addig a Jobbiknak 12 százalékos a tábora, az MSZP-nek és a DK-nak pedig 11-11. A biztos szavazók 5 százaléka támogatja az LMP-t és 4 százalék a Momentumot. A Mi Hazánk Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt az elkötelezett szavazói körben 2 százalékos, a Párbeszéd 1 százalékos.

A kampányban tovább erősödött a választók aktivitása, márciusban 38, áprilisban 43, májusban 45 százalék volt azok aránya, akik egy mostani választáson magukat biztos résztvevőnek tekintették.

.

Iránytű: a Jobbik stabilan a legerősebb párt az ellenzéki oldalon | Alfahír

Az Iránytű Intézet adataiból kiderül, hogy a pártot választani tudók körében a Jobbik stabilan őrzi a Fidesz mögötti második helyet. A közvélemény-kutató szerint 6 párt delegálhatna képviselőt az Európai Parlamentbe.