Ez vár a fideszes szavazókra, ha Orbánnak már nem csak a kérdések elől kell menekülnie

Ez vár a fideszes szavazókra, ha Orbánnak már nem csak a kérdések elől kell menekülnie

Az, ahogy Orbán Viktor a kérdések és a nyilvános viták elől menekül, jól mutatja, hogy milyen gyáva, sunyi ember áll ma Magyarország élén. Legyen szó a szocialista csúcsjelölt ajánlatáról vagy bármilyen, nem „hogy érzi magát miniszterelnök úr?” jellegű kérdésről, előre borítékolható, hogy a kormányfő nem áll bele. Mert tudja, hogy itt megteheti, és ez nem sok jót vetít előre. Vélemény.

Legutóbb a hvg.hu újságírója próbálta meg Nagykátán Orbán Viktort arról kérdezni, hogy van-e összefüggés vejének, Tiborcz Istvánnak a mesés meggazdagodása és az ő miniszterelnöksége között. Nem jött össze, apródja, Havasi Bertalan ugyan sikertelenül verte vissza a „támadást”, de a kormányfő ismét ügyesen játszotta a süket idiótát. Egészen az utolsó kísérletig, amikor egyszerűen annyival intézte el a válaszadást, hogy:

„Én is minden jót kívánok”.

Jól látható ebből a válaszból, ahogy a százezrek által istenített egykori liberális ifjú egyre inkább kerül át a suttyó tróger bűnöző szerepkörébe. Míg az ilyen jeleneteknél korábban komolyan vette a kérdéseket és úgy tett, mintha nem hallaná, most már konkrétan poénkodott azon, hogy Tiborcz István milliárdossá válásáról szeretne többet megtudni egy olyan újságíró, akit még nem vett meg neki kilóra strómanja, a szomorú tekintetű Mészáros Lőrinc.

 

Ha Orbán Viktor őszintén válaszolt volna a HVG munkatársának, akkor valami olyasmit mondhatott volna, hogy Tiborcz István nem a jó esze, a kiemelkedő képességei, a kitartása vagy a forradalmian új ötletei miatt tett szert arra a vagyonra, ami a leggazdagabb magyarok közé repítette. Valószínűleg ő is kint mosogatna Angliában, ha nem hozza össze a szerencse jelenlegi társával.

Ameddig egy pályakezdő tanár az egyetem elvégzése után havi 100 ezer forintot vitt haza, a miniszterelnök akkor még csak leendő veje már milliókat keresett. Komolyan, melyik fiatal az, aki tapasztalatok nélkül, miniszterekkel egyeztetve vághat bele olyan minősíthetetlenül trágya módon kivitelezett projektekbe, amelynek a végén még ki is fizetik?

Tiborcz István egyetlen különleges képességgel rendelkezik: feleségül vette Orbán Ráhelt, a miniszterelnök lányát. Ennek a különleges képességnek köszönhetően szerzett annyi pénzt a közösből, ami új inkubátorokra, lélegeztetőgépekre, vagy akár oktatásra, tanuszodákra több mint elég lenne. Vagy – csakhogy még egy kicsit Nagykátán maradjunk - akár új templomokra.

Demagógia, persze, de az emberi életnél, a gyermekek megfelelő nevelésénél vajon mi fontosabb van manapság, amikor még a kormány is beismeri, hogy bizony vészesen fogy a magyar?
Egy normális, hazaszerető ember szemében semmi nem fontosabb honfitársai életének megóvásánál és a fiataloknál. Egy államférfi szemében nincs kevésbé fontos dolog annál, hogy családi és baráti köre milliárdokat harácsoljon össze. Vannak minden bizonnyal olyanok, akik pont ezeknek az ellenkezőjét gondolják, de akik ezeknek megfelelően cselekednek, azokra a hazaáruló az egyetlen olyan jelző, amit helytállóan lehet használni.

Ha távolabbról szemléljük a Fidesz által kiépített, Orbán Viktor által üzemeltetett rendszert, akkor világossá válik: elképesztő pénzeket kell ahhoz elsíbolni hónapról hónapra, hogy a Fidesz-klientúra jólétben éljen. Hogy működjön a rendszer, érdemes legyen bent maradni. Nem csak a fideszes képviselőknek, a családtagjaiknak, bizalmasaiknak is. Meg persze a szeretőknek, ha van - kinek férfi, kinek nő.

Ez egyébként az a pénz, amit mi adófizetők nap mint nap megtermelünk. Ebből lesznek a jachtozások, a több tízezres borok, a magánrepülések, a vadiúj luxusautók. Ez az a pénz, amit a slepp eltartása helyett egy államférfinak arra kellene fordítani például, hogy itthon tartsák azokat a fiatalokat, akik kevésbé házasodtak szerencsésen, mint Tiborcz István. A jövő dajkáit, tűzoltóit, szakmunkásait, akik közül sokan kénytelenek egy másik országban megtalálni számításaikat.

Ez az a hónapról hónapra ellopott pénz, amiből emberi fizetéseket lehetne biztosítani azoknak az állami alkalmazottaknak, akik a legfontosabb munkát végzik mindennap - megalázóan alacsony fizetésért. A pedagógusoknak, szociális munkásoknak, a rendőröknek, a mentősöknek, a kórházi dolgozóknak és a sor még hosszan folytatódik. Mert ők azok, akiken az ország jövője múlik, de jelenleg ezt a jövőt a Fidesz éli fel. A budai villából, a milliós karórákból meg a bécsi shopizásokból nem lesz béremelés, viszont ha az nem lesz, akkor még a legelhivatottabbak sem tudnak a pályájukon maradni.

12 milliárddal támogatja háromezer török migráns behozatalát a Fidesz - a Jobbik idegenrendészeti őrséget állítana fel | Alfahír

Rendkívüli helyzet állt elő a Fidesz tömeges betelepítése miatt a Jobbik szerint, ezért idegenrendészeti őrséget állítana fel a párt, ameddig nem sikerül bezáratni az összes olyan munkásszállót, amit a Fidesz migrációs programja keretében Magyarországra érkezett, EU-n kívüli állampolgárok laknak.

Mert valamiből meg kell élni. Nekik nem luxusdzsipre, focimeccsekre kell az emelés, nem is a legdrágább pezsgőkre, hanem a százezres albérletre, ruhákra és élelmiszerekre. Nem, nem római luxuséttermezésre.

A „minden jót kívánok”-ban az a gőg is benne van ami azt jelzi: Orbán Viktor tudja, hogy ameddig az ország tájékozatlanabb részét migránsokkal tudja riogatni, addig annyit lophat a kiszolgálóival, amennyit nem szégyell. Vagy épp tízezrével telepíthet be tízmilliárdos állami támogatással törököket, ukránokat, pakisztániakat az elvándorolt magyarok helyére. Megteheti, mert bekajálják a hazugságait, az elvándorolt magyarokra pedig épp úgy szarik magasról, mint arra, hogy mennyi bevándorló él Magyarországon. Megteheti, mert kilenc év után még mindig olyan országban élünk, ahol zsák krumplikkal és Erzsébet-utalványokkal lehet megváltani az elvándorolt gyermekeket, unokákat, tízmilliárdos, ostoba kamukampányokkal pedig biztosítani lehet a szubjektív biztonságérzetet.

A Fidesz nem az ország pénzét lopja el, hanem a jövőjét. El lehet adni a párt rajongóinak, hogy az unokák csak kalandvágyból vannak kint, hogy az ukránok, törökök csak dolgozni jöttek ide. Majd legfeljebb néznek egy nagyot, amikor egyszercsak melléjük is kerül egy munkásszálló vagy egy új mecset. Esetleg a mentő nem ér ki, mert aki vezethetné, az épp külföldön melózik ötször annyi pénzért. Vagy majd amikor sorra tapasztalják meg azt a „vendégszeretetet” saját otthonukban, amelyben kárpátaljai testvéreink lassan száz éve részesülnek a beözönlő ukránok jóvoltából.

Könnyű szabadságharcot vívni Brüsszellel, a hajléktalanokkal szemben, meg igazából bárkivel, amikor az ember más szerszámával veri a csalánt. Az igazi forradalmárok tudják, hogy ők is mindent elveszíthetnek. A szánalmas pojácák viszont csak addig állnak bele, ameddig a saját érdekeik úgy kívánják. Kiváltképp igaz ez az olyan esetekre, amikor a kamuforradalmárok tudják, hogy elmehetnek a falig: ők nem fognak koppanni, mert bárhol új életet kezdhetnek az összelopott pénzből, ha beüt a krach.

Ne legyenek kétségeink: ha ez megtörténik, Orbán Viktor ugyanolyan gyáván fog menekülni a sleppjével, mint a kérdések elől, a hívei pedig itt maradnak a szarban, mint mindenki más. A korábbi ígéreteket hiába kérnék számon, mert nem lesz kin. A Fidesz-szavazók lehet, hogy majd akkor teszik fel ugyanazokat a kérdéseket, amit a most a HVG újságírója, de Orbán Viktor akkor már nem Nagykátáról, hanem egy marbellai jachtról fog ugyanígy az arcukba röhögni.