Kurzék egyre népszerűbbek, csökkenőben a Szabadságpárt támogatottsága

Kurz

Az OE24 megbízásából készült Research Affairs kutatás az első reprezentatív felmérés a Strache-botrány kirobbanása óta Ausztriában - írja az Azonnali. Sebastian Kurz pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) 4 százalékpontos emelkedés után 38 százalékon áll, míg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) népszerűsége 5 százalékos csökkenés után 18 százalékot mutat.

Az üggyel kapcsolatos konkrét kérdésekre érkezett válaszok:

  • az osztrákok 81 százaléka pozitívnak tartja, ahogy Kurz kezeli a szituációt
  • 72 százalék nem lepődött meg azon, hogy Strache oroszokkal próbál üzletelni
  • 83 százalék egyetért a volt alkancellár lemondásával
  • az új választások kiírását 60 százalék támogatja
  • a kialakult botrányért 36 százalékban a politikai ellenfeleket tartják felelősnek, 28 százalékban a külföldi újságírókat, míg a titkosszolgálatokra mindössze 7 százaléknyian voksoltak

Tovább mélyül az osztrák kormányválság: lemondanak a szabadságpárti miniszterek | Alfahír

Egységesen lemondanak az osztrák szabadságpárti miniszterek, miután Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn Herbert Kickl belügyi tárcavezető menesztését javasolta az államfőnek - jelentette az APA osztrák hírügynökség az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) egyik szóvivőjére hivatkozva. Az FPÖ ezzel valóra váltja korábbi fenyegetését, miszerint amennyiben Kurz javasolja Alexander Van der Bellen államfőnek Kickl menesztését, úgy a párt minden miniszterei benyújtják lemondásukat.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss