Kurz szerint az MSZP korábbi kampánytanácsadója szivárogtatta ki Strache leleplező videóját

-

Az osztrák kancellár, Sebastian Kurz a Kronen Zeigtungnak úgy nyilatkozott, hogy a koalíciós partnerét, az Osztrák Szabadságpárt elnökét, Heinz-Christian Strachét teljesen lejárató ibizai videót Tal Silberstein izraeli kampánytanácsadó készíthette.

Kurz már korábban is említette, hogy a kiszivárogtatás módszerei az izraeli politikai tanácsadóra utalnak. Az osztrák kancellár szerint

az osztrák szociáldemokraták a választási kampányaikban folyamatosan Tal Silbersteint foglalkoztatják, ő pedig világszerte arról ismert, hogy ilyen akciókat szervez a politikai ellenfelek lejáratására. 

 

Sebastian Kurz arról is beszélt, hogy nem lepné meg, ha róla is készülne hamarosan egy lejárató videó. Ugyanis 2017-ben "Az igazság Sebastian Kurzról" elnevezésű Facebook-csoportban nagyrészt kamu profilokon keresztül azt híresztelték, hogy Kurz a milliárdos Soros György embere. A szociáldemokraták 2017-es vereségében fontos szerepet játszott, amikor kiderült, hogy a lejárató akcióhoz köze lehet az izraeli Tal Silberstein-nek.

Tal Silberstein korábban Magyarországon dolgozott az MSZP-nek. Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején vették igénybe tanácsait. Silberstein 2004-ben azt javasolta a szocialistáknak, hogy a párt induljon közös listán a Fidesszel az EP-választáson.

FPÖ: Hofer lett az új pártelnök, Gudenus mindenről lemondott | Alfahír

Norbert Hofert választotta meg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) új vezetőjének vasárnapi ülésén a párt országos elnöksége. Az FPÖ vasárnap esti közleménye szerint az egyhangúlag elfogadott döntést hivatalosan az európai parlamenti választásokat követő ülésén erősíti meg az elnökség. Norbert Hofer, aki a közlekedési, innovációs és technológiai miniszter tisztségét tölti be, Heinz-Christian Strachét váltja a párt élén.