Plakátok miatt jelentették fel a Fideszt

Plakátok miatt jelentették fel a Fideszt

A 24.hu írja, hogy több ezer plakátot helyezett ki a Fidesz a közvilágítási és villanyoszlopokra. Az ELMŰ az ellenzéknek nem adott engedélyt erre, azzal az indokkal, hogy rendkívül veszélyes és az üzemvitelre káros tevékenység. Az MSZP ezután feljelentést tett közérdekű üzem működésének megzavarása miatt.

Az korábban kiderült, hogy az ELMŰ oszlopait bérlő reklámcég, a Garancsi István érdekeltségébe tartozó ESMA az EP-választás kampányidőszakában hagyta, hogy a kormánypárt használja az oszlopokat.

Az MSZP levélben érdeklődött az ELMŰ-nél, hogy engedélyezi-e nekik is, hogy plakátoljanak a villanyoszlopokra, az áramszolgáltató válasza:

Álláspontunk továbbra sem változott, az erősáramú, folyamatos feszültség alatt álló kombinált erőátviteli/közvilágítási oszlopokon mindenféle nem szakszerű beavatkozást rendkívül veszélyesnek és az üzemvitelünket károsan befolyásoló tevékenységnek tartunk. Ennek megfelelően továbbra is csak az ESMA Zrt. által kidolgozott, a hatályos műszaki sztenderdeknek megfelelő, szakszerűen kivitelezett módon tudjuk elfogadni, akár hirdetések, akár reklámok, akár bármiféle ezen kategóriába nem eső plakátok elhelyezését. Egyéb szerelési módokhoz hozzájárulást ezért senkinek nem tudunk adni.

A szocialisták szerint ez alapján a Fidesz plakátolása közérdekű üzem működését zavarhatja, a lap úgy tudja, hogy Szűcs Gábor érdi MSZP-s képviselő rendőrségi feljelentést tett.