Kemény kamatokkal kell visszafizetni a babaváró hitelt, ha nem jön a baba

babaváró
Pixabay

Azt tudjuk, hogy a kormány által ösztökélt és ideálisnak tartott három gyermek megszületése esetén nem kell egy forintot sem visszafizetni a babaváró hitelből, hiszen az állami támogatássá válik. De mi van akkor, ha a megadott idő alatt nem sikerül összehozni a három gyermeket vagy még a kettőt, de talán egyet sem?

A Bank360 részletes kalkulátort készített a 10 millió forintos kedvezményes állami hitel törlesztőrészleteiről. Ehhez meg kell adni az igényelni kívánt összeg nagyságát (hiszen a 10 millió az csak a felső értékhatár), a futamidőt, az igénylés tervezett dátumát és a gyermekek tervezett születési dátumát.

Ennek értelmében, ha a legmagasabb 10 milliós összeggel számolunk, és öt éven belül születik három gyermek, a teljes visszafizetendő összeg 0 forint.

Két gyermek születése esetén is előnyösnek tűnik a hitel, ekkor csak 7 314 549 forintot, míg 1 gyermek születése esetén már 10 524 502 forintot kell visszafizetni.

Ha egy gyermek sem születik, akkor viszont majdnem a felvett hitel duplájával, összesen 18 511 835 forinttal úszhatnak el családalapítási terveink.