Farkas Flórián szerint már a migránsok jelentik a legnagyobb veszélyt a romákra

Farkas Flórián szerint már a migránsok jelentik a legnagyobb veszélyt a romákra

Farkas Flóriánnál többet kevesen tettek a romák felzárkóztatása ellen, a Fidesz-szövetséges Lungo Drom vezetőjeként most mégis levélben fordult a roma nemzetiségi önkormányzatokhoz, melyben azzal riogat:

ha migránsok jönnek az országba, magukkal hozzák „a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet”

– tudta meg az Azonnali.

A portál több részletet is közöl a kormánypárti országgyűlési képviselő leveléből:

  • „A cigányságot bevonva értünk el visszafordíthatatlan eredményeket az oktatás, a foglalkoztatás, az életkörülmények javítása területén. De nem csupán arról van szó, hogy meg kell védenünk az eddig elért eredményeinket.”
  • „Aki a migrációt támogatja, annak nem érték a nemzet, a család, a kereszténység.”
  • „Nem szabad megengednünk, hogy a migránsok szabadon jöjjenek be az országunkba, magukkal hozva a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet.”
  • „Mi azt szeretnénk, hogy az asszonyaink, lányaink egyedül is kimehessenek az utcára, ne kelljen félniük erőszakos cselekedetektől, mint ahogyan arra számos példát láttunk azon országokban, melyek nagy számban fogadtak be migránsokat.”
  • „A migráció jelenti a legnagyobb fenyegetést a cigányságra.
  • "A migránsok tömegével való beengedése súlyos gazdasági kérdés is az országra. Hiszen honnan lesz pénz a bevándorlókra? Támogatni tudjuk majd a foglalkoztatást, az oktatást? Lesz munkája a magyar embereknek? Vagy az erre szánt összeget el kell költenünk beilleszkedni képtelen, idegen kultúrájú milliók fenntartására?”

Sajnálatos módon, arra már nem tér ki, hogy mi lett annak az 1,6 milliárd forintnak a sorsa, amelyet a magyar államtól a Híd a munka világába projektre kapott, a romák felzárkóztatása érdekében.