Orbán Viktor megint nem mondott igazat a gazdáknak

Orbán Viktor megint nem mondott igazat a gazdáknak

A miniszterelnök tiszteletét tette a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén, és ha már ott volt, ismét azzal riogatta a gazdákat, hogy Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására. Ezt Orbán Viktor szerint meg kell akadályozni, ami persze támogatandó gondolat, ugyanakkor ilyen irányú tervei nincsenek az Európai Uniónak.

Mindenesetre a szakmai fórumot Orbán Viktor egyszerű fideszes lakossági fórummá silányította le.

  • A magyar gazdáknak ezért most vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra
  • Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, hogy az EP-választáson támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit,
  • mert ők képesek a bevándorlás megállítására és a magyar érdekek védelmére a brüsszeli csatákban.
  • Nem olyan emberekre van szükség, akik Brüsszelt képviselik Magyarországon, hanem olyanokra, akik Magyarország érdekeit képviselik Brüsszelben
  • A tét, hogy sikerül-e a bevándorlást támogató európai vezetők helyébe bevándorlásellenes vezetőket választani.
  • Ha nem sikerül, Brüsszelből központi parancsra fogják szervezni a migrációt.
  • Brüsszelben újra és újra készülnek tervek arra, hogy Európát kevert népességű kontinenssé tegyék.

A gazdáknak ilyen, és ehhez hasonló érdekes dolgokat kellett hallania a felelős magyar miniszterelnöktől.

Egyébiránt nem olyan rég, március 21-én az Orbán-kormány legjózanabb, legszakmaibb tagja, Nagy István agrárminiszter a jobbikos Magyar Zoltán írásbeli kérdésére elismerte, hogy csökkenni fog a magyar mezőgazdaságra szánt EU-s támogatás a következő ciklusban, de egyrészt a tárgyalások még zajlanak, másrészt, még csak véletlenül sem hozta szóba a bevándorlókat. (Egyébként a KAP összege szinte biztosan csökkenni fog, az elvont pénzeket az EU védelmi kiadásaihoz teszik hozzá).

Bebizonyosodott, a Fidesz nem tudja megvédeni a magyar termőföldet | Alfahír

Ahogy arra már 2013 óta számítani lehetett, az Európai Unió Bírósága elkaszálta a magyar földforgalmi törvényt. A testület kedden közölte, Magyarország nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit a mezőgazdasági földterületeken más tagállambeli állampolgárok haszonélvezeti jogának megszüntetésével, így a szabályozás jogsértő.

Az MTI tájékoztatása szerint Orbán Viktor utalhatott az elkaszált földforgalmi törvényre is. Arra hívta fel a gazdákat, hogy folyamatosan figyeljék a kamara híradásait arról, milyen kísérletek vannak arra vonatkozóan, hogy külföldiek magyar termőföldhöz juthassanak. Ezzel kapcsolatban azt ígérte, hogy a kormány csak olyan szabályozást támogat, amely nem teszi lehetővé a magyar termőföld jogi státuszának megváltoztatását.