"A Fidesz legfontosabb koalíciós partnere nem a KDNP, hanem a közöny"

Szolnokon tartotta európai parlamenti választási kampányzáró rendezvényét a Jobbik. Jakab Péter és Gyöngyösi Márton fórumán elhangzott: vasárnap arról döntünk, hogy egy bérrabszolgaságra és migránsmunkások tízezreinek betelepítésére épülő diktatúrát akarunk vagy európai béreket, az ország megvédését és demokratikus jogállamot. 


„A Fidesz legfontosabb koalíciós partnere nem a KDNP, hanem a közöny.”

- kezdte Jakab Péter.  

A Jobbik szóvivője szerint „mindenki hős, aki eljön egy ilyen rendezvényre, hiszen a rezsim célja, hogy féljünk és apátiába süllyedjünk.”

A politikus rámutatott, a Fidesz kampánya mindössze három szóra épül: Soros, Brüsszel, migráns. Szerinte ebben a Bermuda-háromszögben van, aki az ítélőképességét veszti el, ők a Fidesz elkötelezett szavazói.


„Velük nehéz mit kezdenünk, hiszen hitbéli kérdésekről nem lehet vitatkozni. Nekünk azokkal van dolgunk, akik ebben a Bermuda-háromszögben a politikai aktivitásukat veszítik el. Őket kell felráznunk, őket kell rávennünk, hogy ne adják fel a reményt.”

- hangsúlyozta Jakab Péter. 

Szavai szerint a kormány teljesítményét három hír szimbolizálja: 

  • Mi vagyunk az EU második legszegényebb nemzete. 
  • Mészáros Lőrinc az ország leggazdagabb embere. 
  • Évente 24 ezer ember hal meg a magyar kórházakban, akik életben maradhatnának egy normálisan működő egészségügyben. 

Jakab „az ország pestisének” nevezte a korrupciót. Hozzátette: az Unió nagyon sok mindent elnéz ennek a rezsimnek, ám a féktelen lopást nem fogják tolerálni. Hamarosan el fog jönni az a pillanat, amikor el fogják zárni a pénzcsapokat. 

Jakab Péter

Emlékeztetett: a túlárazott közbeszerzések révén minden magyar ember zsebéből kivettek egymillió forintot. Szavai szerint:


„Aki a Fideszre szavaz, annak ez kevés, az szeretne adni még többet Mészáros Lőrincnek. Aki otthon marad, az legyint erre az egymillióra, annak nem hiányzik. Aki a Jobbikra szavaz, az pedig visszaköveteli ezt a pénzt, és börtönbe akarja küldeni azokat, akik ellopták.”

Hangsúlyozta: a Fideszt már saját szövetségesei sem tűrik meg soraik között. Néppárti tagságuk felfüggesztése „kis lépés a Fidesznek, de nagy lépés Magyarországnak a Európai Unióból kivezető úton. Ezen az úton megálljt kell parancsolni a rezsimnek" - mutatott rá. 

A Jobbik szóvivője emlékeztetett: tegnap Szijjártó Péter egyértelműen beismerte: 

a kormány hivatalos programja az, hogy a magyar emberek bérét örökké alacsonyan tartsák. 

Itt a hivatalos beismerés: a kormány hivatalos programja, hogy a magyarok örökké alacsony bérért dolgozzanak

Aki az elmúlt kilenc évben ezt a meccset nézte, annak egyre világosabb, hogy a Fidesz a plakátokra felírt erős és büszke ország helyett egy 93.000 négyzetkilométeres, bérrabszolgák lakta összeszerelőcsarnokot épít az idegen nagytőkének. Ezt az ellenzéki pártok, különösen a Jobbik számos alkalommal a fejükre is olvasta.

A kilátástalanság elől elmenekülő százezrek helyére pedig idegen munkaerő érkezik: ukránok, indiaiak, törökök. Jakab döbbenetesnek nevezte, hogy a migránsoknak teremtett munkahelyeket még több milliárd forinttal meg is támogatja a kormány. Rámutatott: három év alatt 86 ezer migránst engedtek be az országba.

Beengedték a szíriai Aszad-rezsim pénztárosát, beengedték Ghaith Pharaont, aki nemzetközi körözés alatt állt terrorizmus támogatása miatt, beengedték a hazájában elítélt bűnözőt, Nikola Gruevszkit - sorolta a politikus.


"Az elmúlt években világossá vált: Magyarországon egy igazán komoly nemzetbiztonsági kockázat van: Orbán Viktor."

- mutatott rá Jakab Péter. 


Jakab Péter után Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, egyben listavezetője következett.


"Az hogy ennyien elmernek jönni, vállalni merik a jelenlétükkel a Jobbikot, elmennek szavazni, kiállnak mellettünk, az már önmagában óriási dicsőség"

- mondta, aki szerint óriási tétje van az EP-választásnak: "Többek között az, hogy megengedjük-e Orbán Viktornak azt, hogy hazánkat teljes mértékben elszigetelje, kivezesse abból az Európából, ahova 1100 éve tartozunk".

Emlékeztetett: ez a folyamat azzal kezdődött, hogy Orbán Viktort és a Fideszt kizárták a saját pártcsaládjából, majd ezt követően a magyar miniszterelnök egy saját, populista pártcsoport építésébe kezdett, azzal a céllal, hogy belülről bomlasszák az Uniót.


"Ezek az emberek nem a magyar nemzet, hanem saját önző érdekeikért harcolnak"

Úgy vélekedett: Magyarországon megszűnt a demokrácia, diktatúra van, médiapluralizmus nincs, szólásszabadság nincs. Gyöngyösi szerint ezt nem tűrhetjük, május 26-án ezért a demokráciára és jogállamiságra szavazunk. 

Gyöngyösi Márton

Értékelése szerint Orbán Viktort ma már nem tekintik tárgyalópartnernek.


"Orbán Viktor nem a migrációellenesség miatt szigetelődött el, hanem azért, mert Európában nem szeretik a diktátorokat" 

A párt elnökhelyettese szerint, ha az országot megfosztják az uniós forrásoktól, az elvezethet oda, hogy Orbán kivezeti hazánkat az Unióból.

Gyöngyösi szerint nem szabad a bevándorlást elbagatellizálni, ahogyan azt a baloldali pártok tették, ugyanakkor hozzátette: a bevándorláspárti erők szerte Európában megbuktak, vagy végzetesen meggyengültek: ezért nem igaz a Fidesz állítása, miszerint az Európai Uniót migránspárti erők irányítják.


"Orbán Viktor eközben lassan mindenkivel perlekedik, még az ENSZ-el és a pápával is."

Hozzátette: bár a kerítés megépült (amit a Jobbik is minden alkalommal támogatott), ám ennek ellenére az ország egy átjáróház. Hangsúlyozta: a Fidesz nem támogatta a Jobbik javaslatát, az önálló határőrség felállítását.

"Azt a 86 ezer migránst át kell világítani, akiket Orbán Viktor beengedett" - utalt arra, hogy számos bűnözőnek sikerült bejutni az országba. Hozzátette:


"Az a szerencsénk, hogy Orbán Viktor kormányzása miatt már a bangladesi, pakisztáni, iraki sem akar nálunk maradni"

KAmpányzáró

A legnagyobb csapás számunkra a kivándorlás


"15 évvel ezelőtt csatlakoztunk az Unióhoz, éllovasok voltunk, legalábbis a régióban, most pedig sereghajtók vagyunk. Ha elmegyek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, azt mondják az emberek, hogy inkább átjárnak Romániába dolgozni. Az egyik legnagyobb csapást számunkra a kivándorlás jelenti."

Mint mondta, éppen ezért a párt egyik legfontosabb pontja a bérfelzárkóztatás. Hozzátette: az európai uniós forrásokat a bérfelzárkóztatásra kell felhasználni, nem pedig elnéptelenedő falvak látványberuházásaira. 


"Ettől még egyetlen munkavállaló sem marad itthon. Akkor maradnak itthon, ha perspektívát kínálunk számukra"

Ha azt látják az emberek, hogy Magyarországon csak fideszes párttagkönyvvel lehet érvényesülni, vérrel, verejtékkel, munkával nem, akkor nem maradnak. Olyan országban sem, ahol nincs jogállamiság, szólásszabadság - jegyezte meg.

Gyöngyösi hangsúlyozta: regionális összefogással és érdekérvényesítéssel lehet megoldani a bérfelzárkóztatást.

A párt elnökhelyettese az egyre nagyobb tömegben megjelenő vendégmunkások kapcsán leszögezte: a Jobbik bevezetné az idegenrendészeti őrséget, amely a migránsmunkások higiéniai állapotát ellenőrizné, és gátat szabna a kilengéseiknek, így garantálná a helyi magyar emberek biztonságát.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss