Az Orbán-kormány kordában tartaná a magyarok fizetését, a Jobbik viszont bérfelzárkóztatási programot indítana

Az Orbán-kormány kordában tartaná a magyarok fizetését, a Jobbik viszont bérfelzárkóztatási programot indítana

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője, elnökhelyettese egy Facebook-videóban reagált Szijjártó Péter beismerő vallomására.

A politikus tervszerűnek nevezte, ahogy a kormány ezrével telepíti be az Indiából, Ukrajnából, Törökországból, Mongóliából érkező munkásokat, hogy ők foglalják el az elvándorolt magyarok helyét.

Véleménye szerint ezt a politikát fel kell számolni.

Gyöngyösi Márton elmondta, elképedve hallgatta Szijjártó Péter minapi nyilatkozatát, amiben a külügyminiszter közölte, a hazai béremelést kordában kell tartani.

A jobbikos EP-képviselőjelölt szerint a kormány ezzel bevallotta, az alacsonyan tartott béreken alapuló gazdaságpolitikát kívánják folytatni. A Jobbik ezt nem fogja engedni, és egy bérfelzárkóztatási programot kíván elindítani, aminek két pillére van - közölte Gyöngyösi Márton.

  • egy új kohéziós politikára van szükség: az EU-s forrásokat nem térkövezésre, hanem az iskolákra, a kórházakra és a kkv-kra kell fordítani;
  • a korrupciónak is gátat kell szabni, mert az EU-s források eltűnnek az orbáni haverok és a családi barátoknak a zsebében.

Utóbbi kapcsán Gyöngyösi Márton megjegyezte, ha nem hajlandó ezt felszámolni a magyar ügyészség, akkor csatlakozni az Európai Ügyészséghez.

Itt a hivatalos beismerés: a kormány hivatalos programja, hogy a magyarok örökké alacsony bérért dolgozzanak | Alfahír

Aki az elmúlt kilenc évben ezt a meccset nézte, annak egyre világosabb, hogy a Fidesz a plakátokra felírt erős és büszke ország helyett egy 93.000 négyzetkilométeres, bérrabszolgák lakta összeszerelőcsarnokot épít az idegen nagytőkének. Ezt az ellenzéki pártok, különösen a Jobbik számos alkalommal a fejükre is olvasta.