Jobbik: a hatalom megpróbált elpusztítani, de élünk, és még harcolunk

Elsősorban a jobbikos tagoknak és aktivistáknak köszönte meg Jakab Péter és Gyöngyösi Márton, hogy részt vettek a párt óriási ellenszélben zajlott kampányában, másrészről hálát adtak mindenkinek, aki a Fidesz-kormány által elpusztításra ítélt pártnak bizalmat szavazott.

A Jobbik szerint ugyanis az elért eredményeket (219.539 szavazat, 6,44%) annak fényében kell vizsgálni, hogy a Fidesz ÁSZ-bírságon, bomlasztási kísérleten, kampánytiltásokon, hazugságokon keresztül gyakorlatilag meg akarta szüntetni a pártot, de egyik fegyvere sem ért sikert, és a Jobbik továbbra is létezik.

Jakab Péter szóvivő a vasárnap késő este tartott sajtótájékoztatón azért mondott külön köszönetet a támogatóknak, mert szerinte akik az elmúlt hónapokban névvel és arccal vállalták a Jobbik segítését, sok esetben az állásukkal játszottak, ma ugyanis nem lehet akárhogyan szembeszállni a kormánnyal.

A jobbikos politikus azt mondta,

a Jobbik története legnehezebb évén van túl, mert annyi támadást kapott a Fidesztől, hogy csak a nyertes sajtópereik meghaladják a 250 darabot. Ez 250 hazugság a Jobbikról, amit csak utólag lehetett kivédeni.

Ebben karaktergyilkosság, bomlasztási kísérlet, milliárdos bírság, plakátolási tiltások szerepeltek, ami a Jobbik szerint azt bizonyítja, hogy

a földdel akarták egyenlővé tenni őket, de nem sikerült nekik.

Másrészről az eredményeket értékelve Jakab szerint fontos látni, hogy a jobbikosok sokkal többen vannak annál, mint amennyien most vasárnap szavaztak, tehát a probléma inkább a mozgósítással lehetett. Azt mondta, hogy levonják a tanulságokat, és a párt megújulva fog nekimenni az önkormányzati választásoknak.

Egy tapodtat sem hátrálunk, nem tesszük le a fegyvert, a végsőkig harcolunk a rezsim ellen

– mondta Jakab Péter, jelezve, hogy ősszel 3200 településen 3200 csatát kell megnyerni a Fidesszel szemben.

"Azér' megérte elmenni szavazni!" - 5000 forint egy voks árfolyama Miskolcon | Alfahír

Egy csendes vasárnaphoz képest nagy a forgalom a Lyukóvölgyi Közösségi Ház előtt. A tömeg ezúttal nem tanfolyamra vagy kulturális programra gyűlik. A legszegényebb miskolci városrész legszegényebb utcáinak szavazóköre itt működik. Az intézmény előtt pedig vásár van - embervásár, ahol a helyiek szerint ötezer forint egy szavazat ára.

Azzal a Fidesszel szemben, akinek –tette hozzá- a „képükbe fognak röhögni” akkor, amikor sikerül a főbb bázisokat, a kistelepüléseket és falvakat elvinniük. A korrekciókat azonban addig is végrehajtják a pártban – jegyezte meg.

Gyöngyösi: a magyarokért küzdenek Brüsszelben

Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese és EP-listavezetője szintén köszönetet mondott a szavazóknak a részvételért, külön a jobbikosoknak. Ő is megismételte, hogy valóban történetük legnehezebb évén vannak túl, hiszen soha nem látott nyomás alatt kellett kampányukat folytatni, miközben volt elnökük, Vona Gábor is távozott.

Szerinte olyan körülmények között kellett dolgozniuk, amiben egyetlen politikai közösség sem tudott volna jó eredményt elérni. Ellenben mégis

„itt vagyunk, mandátumot nyert a Jobbik és alternatívát nyújtunk Orbán Viktorral szemben”.

Gyöngyösi arról is beszélt, hogy a jobbikos brüsszeli képviselet során ki fognak állni a migráció ellen, de nem csak a közel-keleti, hanem a Fidesz-féle letelepedési kötvényes és vendégmunkás-bevándorlás ellen is. A Jobbik továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a határőrséget vissza kell állítani, az Európai Unióban pedig konszenzusra kell törekedni, mely során olyan megállapodásokat kell kötni a tagállamokkal, ami az egész kontinens javára válik.

Mint elmondta, ugyanígy harcolni fognak a Bérunióért, azaz, hogy a magyar munkabéreket a lehető legjobban felzárkóztassák a nyugatihoz, ehhez azonban új kohéziós politika kell, amit nem lehet csak belföldön vívni. Kitért a hazai korrupció ügyére is, bírálva az ügyészség munkáját, ami nem hajlandó fellépni a jelenség ellen, így ehhez az Európai Ügyészségre lenne szükség.

A Jobbik elnökhelyettese közölte: azért fognak dolgozni, hogy az uniós támogatások valóban eljussanak az emberekhez és a hazai vállalkozásokhoz, s míg Orbán Viktor „felelőtlen politikája” miatt Magyarország elszigetelődik Európában, ők szövetségeseket keresnek és konszenzusokat kötnek majd az érdekükben.

Napközbeni percről-percre tudósításunkat itt nézhetik vissza.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss