Óriási mozgolódás várható a nyári átigazolási szezonban

Óriási mozgolódás várható a nyári átigazolási szezonban

Régóta nem volt ilyen nagy érdeklődés a nyári labdarúgó átigazolási szezon során. Ugyanis a transzferidőszak során a legnagyobb európai egyesületek keretei fognak szinte teljesen kicserélődni.

Elsőként vegyük át a Manchester Unitedet, ahol év közben edzőváltás történt, miután José Mourinho helyét, az egykori klubikon „babaarcú gyilkos” Ole-Gunnar Solskjaer vette át. A norvég szakvezetővel aztán kiváló 15 meccses szériát produkált az együttes, azonban a szezon végére, a rengeteg sérült, és a már távozás gondolatát fontolgató Pogba miatt, visszaesett a gárda teljesítménye.

Solskjaer most szeretné a saját képére átalakítani a manchesteri együttes csapatát. Éppen ezért nem gördített akadályt Ander Herrera és Antonio Valencia távozása elé. Herrera állítólag a Paris Saint-Germain együttesével tárgyal. További távozó lehet, Matteo Darmian, Ashley Young, Eric Baily, Marcos Rojo és Alexis Sánchez is. Utóbbi játékos hamarosan az Internazionale játékosa lehet.

Érzékeny veszteség lehet Paul Pogba távozása a csapat számára. A francia középpályást a Real Madrid szakvezetője, Zinedine Zidane szívesen látná az együttes. A Marca értesülései szerint a madridi gárda még Gareth Bale-t is felajánlotta Pogbáért cserébe.

Természetesen kiszemeltek is vannak a „Vörös Ördögöknél”. Az egyik legnagyobb érkező az Ajax rendkívül tehetséges hátvédje, Matthijs de Ligt lehet, aki évi 14 millió eurós fizetésért cserébe igazolna Angliába. Ezen kívül a Swansea tehetséges walesi szélsője, Daniel James hamarosan aláírhat a csapathoz. A balhátvéd posztra pedig, a Betis spanyol szélsőjét, Junior Firpo érkezhet 25 millió euróért. A beígért nagy igazolás nem más, mint az Atlético Madridtól elköszönő, Antoine Griezmann lehet.

Jelentősen átalakuláson eshet át a Real Madrid gárdája is. A szezon alatt, két edzőváltáson is átesett királyi gárdánál Zinedine Zidane új együttest építhet. A hírek szerint akár 250 millió eurót is elkölthet új játékosok vásárlására. Az első kiszemelt ismételten Eden Hazard volt, aki sajtóhírek szerint már alá is írt a csapathoz. Ám leigazolását csak a szerdai Európa-Liga döntő után fogják bejelenteni. Ám a belga irányító/szélsőn felül további kiváló játékosokat szeretnének szerződtetni. Éppen ezért tett ajánlatot Paul Pogbáért is. Ezen felül hamarosan a Frankfurt csatára, Luka Jovics is Madridba mehet. A szerb csatár ebben a szezonban 17 gólt szerzett a Bundesligában. A Realnál már bejelentették korábban Eder Militao (hátvéd, Porto) és Rodrygo érkezését is.

A távozók sora is népes lesz Madridban. Gareth Bale várhatóan Angliában folytatja pályafutását. A walesi szélső korábban sem ápolt túl jó kapcsolatot Zinedine Zidane vezetőedzővel. Új csapat után nézhet Mariano Díaz (Valencia?), Daniel Ceballos (Lazio?), Sergio Reguillon és Keylor Navas is.

A Bayern München bár bajnok lett, a rendkívül gyenge Bajnokok Ligája szereplés arra sarkallta a bajorok vezetőségét, hogy generációváltáson essen át a csapat. Távozik a csapattól, a 36 esztendős Franck Ribéry, a 35 esztendős Arjen Robben, a 34 esztendős Rafinha és a 32 éves Jerome Boateng is. Ezen kívül James Rodriguezt sem marasztalták a csapatnál. Helyükre, eddig Benjamin Pavard (35 milló euró), Lucas Hernández (80 millió euró) és a fiatal támadó, Jann-Fiete Arp érkezett.

A Robben-Ribéry szélsőpáros helyére többek között a német futball nagy reménységének tartott Leroy Sané érkezhet. A játékost Pep Guardiola, a Manchester City edzője marasztalná, de a játékos szeretne a bajoroknál futballozni. A másik nagy érkező Timo Werner lehet, a német válogatott és a Liepzig gólerős támadója. Jobbszélsőnek meg Lille elefántcsontparti játékosát, Nicolas Pepét nézték ki. A francia együttes 50 millió eurót kérhet a játékosért.