Az ÁSZ komoly korrupciós kockázatokat tárt fel Csepregen, de a fideszes vezetés szerint minden úgy jó, ahogy van

Az ÁSZ komoly korrupciós kockázatokat tárt fel Csepregen, de a fideszes vezetés szerint minden úgy jó, ahogy van

Komoly korrupciós kockázatokat tárt fel az Állami Számvevőszék a fideszes vezetésű Csepregen. 

A nem túl hízelgő megállapításokat tartalmazó jelentéstervezetet az önkormányzat már április elején megkapta, ám nem siettek tájékoztatni róla a város polgárait. Varga Dániel jobbikos képviselőtől hivatalos kérése ellenére is megtagadták, hogy megismerhesse a dokumentumot. 

A végleges jelentés szerdán került fel az ÁSZ honlapjára. A felügyeleti szerv többek közt megállapítja, hogy a belső kontrollrendszer kialakítása az Önkormányzatnál nem volt szabályszerű, 

"így az nem biztosította a közpénzfelhasználás szabályosságát, a nemzeti vagyonnal történő felelős gazdálkodást”, illetve „A korrupció megelőzésére szolgáló integritási kontrollok kiépítése és működtetése nem megfelelően történt meg." 

Varga Dániel keddi Facebook bejegyzésében azt írja:

"nem véletlenül volt a nagy titkolózás és mellébeszélés"

A jobbikos képviselő hozzátette:kíváncsian várja "hogy magyarázzák meg ezt a bizonyítványt a helyi közvélemény előtt."

A csepregi önkormányzat csak Varga számon kérő bejegyzése után, szerdán tett közzé tájékoztatást az ÁSZ-jelentésről. A jegyző, illetve Vlasich Krisztián által jegyzett közlemény szerint az ÁSZ javaslatában foglaltak "további intézkedést nem indokolnak", így visszautasítják Varga Dánielnek "a közvéleményt félrevezető, politikai haszonszerzés érdekében közé tett megnyilvánulását.”

A csepregi ovisok egy népszokás miatt térdeltek a földön, de ennél sokkal nagyobb gondok is vannak a városban | Alfahír

A Nyugat.hu közölte azt a fényképet, amely a felújított Alkotmány utca átadásán készült, és a hideg időben, a betonon térdeplő ovisok láthatók rajta.A cikk órák alatt körbejárta a fél országot, felháborodott kommentek ezrei küldték melegebb éghajlatra a gyerekeket a flaszteron fagyoskodásra kényszerítő felnőtteket.