"Amennyiben kéri az utas adni kell neki, egyébként a víz nem a rendőr állományé!"

"Amennyiben kéri az utas adni kell neki,  egyébként a víz nem a rendőr állományé!"

A Zsaruellátó Facebook-oldalán tették közzé azt a képet, amely egy állítólagos utasításra hívja fel az egyenruhások figyelmét az egyre melegebb napok közeledtével. 'Nyilván drága' a víz és az nem jár mindenkinek, főleg nem a rendőröknek, akik megalázóan alacsony fizetésért teljesítenek szolgálatot a magyar-szerb határnál (is), ahol a cetlit fotózták. Az a posztból nem derül ki, hogy az egyenruhások tudnak-e inni a határátkelőnél, azaz van-e megfelelő minőségű és hőmérsékletű ivóvíz, vagy saját maguknak kell megvenni.

Pedig a vonatkozó rendelet alapján "ha a munkahely hőmérséklete zárttéri vagy szabadtéri munkahelyen a 24 °C (K) EH értéket meghaladja, a munkavállalók részére igény szerint, de legalább félóránként védőitalt kell biztosítani. A folyadékveszteséget általában 14-16 °C hőmérsékletű ivóvízzel kell pótolni."

Papp altábornagy úr valószínűleg Papp Károly altábornagy, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója. Egy éve nevezték ki a posztra, az Országos Rendőr-főkapitányság éléről.