Magyar György szerint le kellett volna foglalni a szállodahajót

Magyar György szerint le kellett volna foglalni a szállodahajót

A Hableányt legázoló Viking Sigyn már Németországban jár, a magyar hatóságok a dél-koreai kérések ellenére elengedték, mondván, hogy már lefoglalták az összes szükséges bizonyítékot a hajóról.

Dél-Korea a szállodahajó lefoglalását követeli a magyar kormánytól, de már rég kiengedték az országból a Vikinget | Alfahír

A Korea Times beszámolója szerint a dél-koreai külügyminisztérium már többször kérte a magyar kormányt, hogy foglalják le a dunai hajóbalesetben érintett Viking Sigyn szállodahajót. Egy hivatali tisztviselő szerint a külügyminisztérium azóta újra felszólította a budapesti Koreai Nagykövetséget, hogy ne hagyják kihűlni ezt a témát és tárgyaljanak a szállodahajó lefoglalásáról.

Halálos tömegszerencsétlenségben érintett jármű nem megy sehova, amíg le nem zajlik az összes vizsgálat

- ezt már Magyar György mondta a 168 Órának. A Hableány egyik matrózának családját képviselő ügyvéd szerint nem lehetett volna elengedni a Viking Sigynt.

Minden büntetőeljárás alapja a teljeskörű, szakszerű nyomrögzítés. Ebben az esetben a nyomoknak kell megválaszolni, hogy a Hableány kapitánya hibázott-e vagy a Viking vétkesen hajtott bele és gyűrte maga alá a Hableányt.

Magyar szerint a szállodahajó lényeges bizonyítási eszköz, ezért a büntetőeljárási törvény alapján le kellett volna foglalni.