Hableány-szerencsétlenség: Újabb holttestet azonosítottak, nyolc embert még keresnek

A hatóságok szombat délután újabb holttestre bukkantak Százhalombattánál, melyet azóta sikerült azonosítani. Az eddig eltűntként keresett dél-koreai nő a május 29-ei dunai hajóbaleset áldozata - közölte a BRFK a rendőrségi honlapon vasárnap reggel.

A Duna teljes déli szakaszán tovább tart a kutatás. Még hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát keresik - közölték.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

A magyar hatóságok több mint egy hete folyamatosan keresik az áldozatokat. Az elsüllyedt sétahajó kiemelésének előkészítése is megkezdődött.

(MTI)

Csak a jövő héten várható a Hableány kiemelése | Alfahír

Nagy eséllyel csak az ünnepek után kezdődhet meg a Hableány roncsának kiemelése a Dunából - mondta az MTI tudósítása szerint Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ (TEK) osztályvezetője szombat délután Budapesten. Közlése szerint a sodrásoldalon sikerült az összes ablakot és nyílást lezárni a hajón, így megakadályozható, hogy az emeléskor az esetleg a hajótestben lévő holttestek kikerüljenek onnan.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss