RMDSZ: Ne vegye át Románia az úzvölgyi sírkertet, mert még a rendbontást sem tudták megakadályozni

""
Kelemen Hunor
facebook.com

Ellenzi a Romániai Magyar Demokrata Szövetség az úzvölgyi katonatemető államosítását, miután az állami intézmények "nem akarták, vagy nem tudták" megakadályozni a június 6-ai incidenseket - mondta Kelemen Hunor RMDSZ-elnök az egyik román hírügynökségnek.

Az MTI által szemlézett interjúban az RMDSZ vezetője arról is beszél, hogy továbbra is valós párbeszédet akar, valamint a törvényesség - vagyis a sírkert eredeti állapotának - helyreállítását szorgalmazza, és a magyar katonatemető melletti, vagy azzal szemben lévő üres térségben javasol új helyszínt a román hősök emlékművének.

A román polgármester megpróbálja eltüntetni az úzvölgyi garázdálkodás nyomait | Alfahír

Az aljas módon az úzvölgyi temetőnket megtámadó csapat képviseletében a dormánfalvi polgármester tegnap egy újabb súlyos törvénytelenséget követett el - nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Fotók bizonyítják, hogy próbálják a tett nyomait eltüntetni, Romániában ez bűncselekmény.

Kelemen Hunor szerint a katonatemető körüli botrányért Codrin Munteanu, a védelmi minisztérium főtitkára, volt Kovászna megyei prefektus felelős.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik európai parlamenti képviselője szerint Orbán egy újabb nagy barátja, Benjamin Netanjahu is megy a levesbe.
A vásárlás tényét nem cáfolta Benkő Tibor.
A közgazdásznak meggyőződése, hogy minden politikai változásnak belülről kell indulnia.