„Ennek a hatalomnak nincsen szüksége gondolkodó, szabad állampolgárokra"

„Ennek a hatalomnak nincsen szüksége gondolkodó, szabad állampolgárokra"

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy véleménye szerint a Fidesz az oktatásban is megpróbálja visszarepíteni a társadalmat a rendszerváltás előtti időkbe, ám egy időgép építésére még a Zuckerbergnél okosabb Mészáros Lőrinc sem képes, ezért kénytelenek törvénymódosításokkal elérni az egykori állapotokat.

A politikus emlékeztetett, hogy a parlament a jövő hét során fogja tárgyalni azt a közoktatási módosító javaslatcsomagot, amiből szerinte árad az „állampárti, kommunista, nersevik, bolsevik szellemiség.”

Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte és több olyan alkalmat említett, amik során a tantestület, a szülői és diákközösség is óriási arányban kiállt egy-egy igazgatójelölt mellett, végül annak pályázatát mégis lesöpörték és helyette megbízható nersevik elvtársat ültettek az intézmény vezetői székébe.

Arra is volt példa, hogy egy 16 éve az intézményt irányító, Eötvös-díjjal kitüntetett igazgatót csak azért távolították el az iskola éléről, hogy egy helyi fideszes önkormányzati képviselő vehesse át a helyét.

A Jobbik ezeket a módszereket egy brutális támadásként értékeli a közoktatás fennmaradó szabadsága, több ezer intézmény, több tízezer ott tanító pedagógus és több százezer diák, valamint szülő ellen.

Ander úgy véli, amennyiben a jövő héten a fideszes többség elfogadja a fent említett javaslatcsomagot, már lehetőség sem lesz arra, hogy véleményezzék ezeket a kinevezéseket, pedig Orbán Viktor nemrég még azt hangoztatta az Európai Parlamentben, hogy esze ágában sincs elhallgattatni az ellenvéleményeket.

„Ennek a hatalomnak nincsen szüksége gondolkodó, szabad állampolgárokra, cselédeket akarnak, alázatos biorobotokat, akik majd a nersevik elit luxusmedencéit, autóit takarítják”

-vázolta jövőképét a képviselő, hozzátéve, hogy a Jobbik nemet mond ezekre a kinevezett helytartókra és az ilyenféle direkt politikai beavatkozásra is.

A politikus szerint a javaslatcsomag nemcsak a közoktatást, de a nemzetiségi iskolákat és a magántanulókat is negatívan érinti.

A politikus a sajtótájékoztató után egy feliratot helyezett ki a Közoktatási Hivatal bejáratára, miszerint a

  1. A főnöknek mindig igaza van
  2. Ha a főnöknek mégsincs igaza, akkor automatikusan az 1. szabály lép életbe 

Ander Balázs sajtótájékoztatója (2019.06.14)

Vissza a Kádár-korba - a magántanulói rendszer szétverése mellett az iskolák élére is "Nersevik" vezetőket neveznek ki