A Publicus mérése szerint gyengülni látszik Tarlós előnye

Míg decemberben a szavazók 59 százaléka tartotta alkalmasnak Tarlós Istvánt Budapest vezetésére, addig ez az arány mára 48 százalékra csökkent – derül ki a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített felméréséből.

A mérés szerint Karácsony Gergelyt most 46 százalék tartja alkalmasnak főpolgármesternek (a decemberi 41 százalék után), míg Kálmán Olgát 37 százalék, Kerpel-Fronius Gábort 26 százalék, Puzsér Róbertet pedig a választók 15 százaléka.

Ismertségben és népszerűségben Tarlós István és Karácsony Gergely fej-fej mellett haladnak. Előbbiben Tarlós 95 százalékon, Karácsony 91 százalékon míg utóbbiban 50-51 százalékon állnak.

A fidesz szavazók közül azonban sokkal többen, 44 százalékuk gondolja úgy, hogy Kálmán Olga nyeri majd az előválasztást, míg Karácsonyról csupán 11 százalék hiszi el ugyanezt.

A felmérés szerint a választási modellek alapján Tarlós simán győz, ha az az állítás, hogy az „előválasztás győztesével” mérkőzik. A főpolgármester a voksok 28 százalékát kapná, riválisa 21 százalékot. Ha nevesítve  van a kihívó, akkor Karácsony 26 százalékra számíthatna, Tarlós 27-re. A Kálmán kontra Tarlós meccsen 20-28 százalék lenne az eredmény, Kerpel-Froniusnál ez az arány 15-28 százalék lenne.