Egy zacskó száraztésztát kapott Orbán Viktor Jakab Pétertől

Egy zacskó száraztésztát kapott Orbán Viktor Jakab Pétertől

Jakab Péter, a Jobbik új frakcióvezetője azonnali kérdéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Azt akarta meg tudni a "hatalmi tébolytól vezérelt" kormányfőtől, hogy hol rontotta el?

  • Mikor érezte el először, hogy nem elég a miniszterelnöki fizetés, hanem szüksége van az ország jövedelmére, a dolgozók fizetésére, a szülei nyugdíjára? (Ennek pedig az lett a következménye, hogy mi lettünk a második legszegényebb nemzete Európának, Orbán Viktor pedig Mészáros Lőrinc fedőnéven dollármilliárdos.)
  • Mikor jutott eszébe, hogy a bankok kedvéért magyarokat dobat az utcára? (A bankokkal kötött paktum után 10 ezer magyar került az utcára, "migránshoteleket" építenek, hogy legyen hol laknia vendégmunkásoknak.)
  • Mikor érezte, hogy a multik kedvéért rabszolgává tegye a magyarokat, és helyükre tízezrével telepítsenek be migránsmunkásokat?
  • Mikor érezte azt először, hogy már az emberélet sem drága? (Évente 24 ezer honfitársunk hal meg, mert nem jut hozzá megfelelő ellátáshoz, pedig lenne pénz az egészségügyre, csak ott van a kormányfő pénztárosának zsebében).

Felcsúton már van stadion, kisvasút, minden amire gyerekként vágyott - mondta Jakab Péter, majd hozzátette:

"Fogadja meg a tanácsomat, ha szeretne jót tenni ezzel a nemzettel, menjen vissza oda, ahonnan jött, higgye el, egy nemzet lenne hálás érte!"

Orbán Viktor papírból felolvasott válaszában viszont a Jobbikkal foglalkozott, szerinte nem ellene harcolnak, hanem a szavazóik ellen, és szerinte a hiba a párt készülékében van. 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/ylVWYYxsGH0.jpg?itok=vxQrC5pQ","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=ylVWYYxsGH0&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Jakab Péter is reagált erre, mint mondta, "lehet papírból nyegléskedni", de 1,5 millió ember hagyná el az országot, és a fiatalok 40 százaléka külföldön képzeli el a jövőjét. 

Kikre akarja építeni az ország jövőjét? Ukrán, török vagy mongol migránsmunkásokra, vagy azokra, akiknek 4 évente elég egy szatyor élelmiszer a szavazatukért cserébe - fogalmazott a jobbikos politikus.

"Önnek ennyit ér ez az ország? Egy szatyor száraztésztát?! Úgyhogy nekem is pontosan ennyit ér Ön, fogadja el szeretettel!"

- zárta le felszólalását, majd a szatyrot letette Orbán Viktor asztalára. 

A miniszterelnök végül a Gyalog galopp fekete lovagjához hasonlította Jakab Pétert, a Jobbikot pedig törpepártnak nevezte.