Fidesz-közeli távhőmágnás ellen nyomoz a NAV

A NAV Közép-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága csődbüntett és más bűncselekmények miatt nyomoz a Dunaferr korábbi vezérigazgató-helyettese, Pomázi Csaba és társai ellen, akik közül valaki letartóztatásba is került- írja az Átlátszó.

A lap felidézi, hogy Pomázi Csaba és Nyerges Zsolt az első Fidesz-kormány idején az akkor állami tulajdonú Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.-ben (jelenleg ISD Dunaferr néven orosz-ukrán érdekeltség) kezdték a párt-közeli karrierjüket. Pomázi a kétezres évek elején vezérigazgató-helyettes volt és később is megmaradt az energiaiparban: elsősorban önkormányzatok távhő- és melegvíz-ellátására szakosodott, s miután az ellenzéki „nyolcévben” is szépen keresett, egyre inkább a „pénzközeli” titulust aggatták rá ismerői.

A lap értesüléseit, miszerint csődbüntett és más bűncselekmények miatt ellene, illetve a vele évek óta együttműködő, valaha a dunaújvárosi önkormányzat vagyonkezelőjénél is vezetőként dolgozó Villányi-Kollár Károly Dusán és egy ügyvédnő társuk ellen nyomoz a NAV Közép-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága, megerősítette a megyei főügyészség. Pomázi előzetes letartóztatásáról szóló hírekről azonban nem adtak tájékoztatást.