Pofára esett a bíróságon az ellenzéki pártokat komcsi tempóban bírságoló újpesti fideszes vezetés

Újpest

Decemberben 2 millió forintos bírságot helyezett kilátásba a sokak által „újpesti Polt Péterként” számon tartott újpesti jegyző az Újpesti Piac bejáratánál aláírásokat gyűjtő Momentum, MSZP és DK  számára, az ellenzéki pártok - köztük a Jobbik - aktivistáira pedig a közterület-felügyeletet küldték rá. 

A villámgyors időgéppel a hetvenes évekbe repítő indoklás szerint „közterületen folytattak politikai tevékenységet”, amelyet

a fideszes vezetésű önkormányzat szerint valamiért előre be kellett volna jelenteni a jegyzőnek.  

A bíróság szerint viszont nem - adja hírül az Újpesti Hírmondó. Az érintett ellenzéki pártok ugyanis a Jobbikkal kiegészítve fellebbeztek a jegyzői határozat ellen, melyet a fideszes többségű képviselő-testület hatályban tartott. Ezt a hatályban tartó határozatot támadta meg az MSZP a bíróságon, és ebben született most első fokú ítélet. 

A verdikt hatályon kívül helyezi a képviselő-testület fideszes többsége által elfogadott határozatot, tehát kimondja, hogy 

három évtizeddel a rendszerváltás után nem kell hatósági engedély a közterületi politizáláshoz.
 
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.